Карантин в ІФНТУНГ - офіційно

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та Рекомендаційного листа Міністерства освіти і науки України в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу з 12 березня по 3 квітня вводиться карантин. Під час нього всі форми навчання будуть дистанційними. Підрозділи університету та гуртожитки працюватимуть у звичному режимі. На період карантину буде відмінено масові заходи та обмежено доступ сторонніх осіб до гуртожитків.

Детальніше дивіться в відео-зверненні ректора ІФНТУНГ Євстахія Крижанівського.

Наказ ректора від 12 березня 2020 року №73 

В ІФНТУНГ піклуються про здоров’я своїх студентів і дбають про вчасне поінформування. Так, сьогодні представники ректорату ІФНТУНГ на площі перед головним корпусом університету провели зустріч із студентами у форматі «запитання-відповідь» щодо особливостей запровадження карантину в ІФНТУНГ. Мета – поінформувати про особливості навчального процесу в цей період і запобігти поширенню дезінформації.

Також, з ініціативи адміністрації університету, на зустріч було запрошено професора кафедри інфекційних хвороб та епідеміології Івано-Франківського національного медичного університету Ігоря Грижака, який розповів студентам чим небезпечний корона вірус та як вберегтись від недуги.

 Загальні рекомендації:

  • Часто і ретельно мийте руки водою і милом.
  • Не торкайтеся брудними руками очей, носа чи рота.
  • Уникайте тісного контакту з хворими людьми та натовпу.

Якщо у вас є симптоми гострої респіраторної інфекції, аби запобігти зараженню інших:

  • Залишайтеся вдома, якщо захворіли.
  • Уникайте тісного контакту з іншими людьми.
  • Прикривайте рот і ніс серветкою під час кашлю і чхання, а опісля ретельно мийте руки.
  •  Регулярно провітрюйте приміщення та дезінфікуйте поверхні.
  •  Будьте на зв’язку зі своїм сімейним лікарем.
  • Використовуйте захисну маску обов’язково, якщо захворіли і маєте респіраторні симптоми або перебуваєте у місцях великого скупчення людей.
  •  Заміняйте маску кожні чотири години та не використовуйте маску повторно.

Користуйтесь надійними джерелами інформації про оперативну ситуацію:  Центр громадського здоров’я України та Міністерство охорони здоров’я УкраїниWorld Health Organization Ukraine, на сайті  http://bit.ly/31Fn5xs  (докладний матеріал з різними картами та інфографіками про генезу вірусу, реакцію на його поширення і заходи запобігання,  інформація постійно оновлюється).

Мисліть критично, зберігайте спокій, допомагайте одне одному, не поширюйте фейків щодо коронавірусу та дотримуйтесь правил безпеки!
Будьте здоровими!

    

 

Українська