З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, УНІВЕРСИТЕТЕ!

21 вересня єдиному в Україні закладу вищої освіти нафтогазового профілю — Івано-Франківському національному технічному університету нафти і газу виповнюється 53!

Ця славна дата несе за собою великі досягнення та перемоги! Це щоденна невтомна праця всього колективу, студентів і випускників, яка стала основою успішного розвитку університету, його визнання у вітчизняному та міжнародному освітньому й науковому просторах! 

І сьогодні, саме завдяки спільним зусиллям, ми маємо чим пишатись! Адже ІФНТУНГ – це: близько 10 тисяч студентів, аспірантів, докторантів, курсантів та учнів, серед яких іноземців із 42 країн світу; більше 50 тисяч випускників, серед яких всесвітньо відомі науковці; перспективні спеціальності (підготовка бакалаврів з 35 спеціальностей, а магістрів – із 43); дуальна форма навчання; співпраця з 190 галузевими установами, які є потенційними роботодавцями; високий рівень працевлаштування випускників (майже 70% студентів отримують роботу завдяки університету); реалізація академічної мобільності та можливість отримати диплом європейського зразка; високотехнологічні лабораторії «нових поколінь»: апаратно-програмних засобів «SIEMENS», тампонажних розчинів, автоматизованих систем керування та промислових телекомунікацій «Phoenix-Contact», Smart-технологій, «Інтернет речей»; 12 навчально-лабораторних корпусів, 8 гуртожитків, база відпочинку, бази практик; другий в Україні за масштабами (5 га) та єдиний в області спорткомплекс ім. Гемби А.П., який відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд; геологічний музей, мінералогічна колекція якого визнана однією з кращих в Європі та становить національне надбання України; єдине в Західній Україні наукове містечко «Нова Енергія», яке функціонує на базі університету; тренажерний буровий центр, який акредитований міжнародною організацією IWCF та надає освітянські послуги за міжнародними стандартами для спеціалістів бурових підприємств нафтогазової галузі України та інших країн; Центр колективного користування науковим обладнанням "Техноекобезпека Карпат", головним завданням якого є надання науковцям ЗВО України, інших установ та організацій можливості проводити дослідження на сучасному науковому обладнання; центр розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор»; єдиний в Європі науковий полігон з п’яти нафтових свердловин; можливості для самореалізації студентів (студентське відділення міжнародної організації SPE, студентський парламент, профком студентів, Центр культури та дозвілля, різноманітні спортивні секції: футбол, волейбол, плавання, настільний теніс, гандбол, важка та легка атлетика, бокс, шахи, спортивна та ритмічна гімнастика, всі види боротьби) тощо.

Ще у 2004 році в ІФНТУНГ започаткували традицію відзначати День університету на Різдво Пресвятої Богородиці, яка стала покровителькою й оберегом нашої академічної спільноти. Тому, щорічно урочисті заходи з відзначення Дня університету розпочинаються зі спільної молитви за університет та Україну біля ротонди Божої Матері. Цьогоріч вона відбулась за участі архієпископа і митрополита Івано-Франківського Української Греко-Католицької Церкви Володимира Війтишина, керівництва університету, студентського та професорсько-викладацького колективів.

   

 

Українська