За новими знаннями: Горизонт-2020

Завершення навчального року – це не лише підведення й осмислення результатів попередньої освітньої та наукової роботи, але й потужний рух вперед. Так, червень для Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу виявився багатим і цікавим на події, які відбувались не тільки в стінах нашого ЗВО, а й за межами країни. Лише протягом останніх двох тижнів делегації ІФНТУНГ брали участь у різних заходах, які проходили в Брюсселі. Нагадаємо, що ІФНТУНГ отримав нагороду ЄС за проект з формування енергетичного майбутнього Європи, а нагородження відбулось в Брюсселі 17-21 червня 2019 року в рамках тижня сталої енергетики ЄС.

Також наприкінці червня в цьому ж місті відбулись Інформаційні дні програми «Горизонт-2020» за напрямом «Енергетика» та Брокерські заходи. Від ІФНТУНГ в заходах брав участь керівник національного контактного пункту за напрямом «Енергетика», директор Центру міжнародного співробітництва, доцент Артур Романович Воронич.

Загалом інформаційні дні спрямовані на допомогу потенційним заявникам у підготовці успішних пропозицій для запрошень до 2020 року до програми «Горизонт-2020». Учасники заходу почерпнули нову інформацію про можливості фінансування досліджень, інновацій та виходу на ринок проектів по чистій енергетиці.

Інша подія, в якій взяли участь науковці  – Брокерський захід, організований проектом C-Energy 2020. В підсумку, за три дні було проведено більше 1000 зустрічей серед учасників, які шукають партнерів з-понад 30-ти країн світу.

Всі презентації та записи доповідей представників ЄК доступні за посиланням: https://europa.eu/!MT64Gw 

Українська