Експерти ЄІБ провели оцінку стану будівель ІФНТУНГ

Як повідомлялось раніше, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу включено до переліку університетів, які фінансуватимуться в рамках ІІ етапу спільного з Європейським інвестиційним банком та Північною екологічною фінансовою корпорацією  проєкту «Вища освіта України», основна ціль якого - приведення галузі вищої освіти в Україні до світових стандартів енергоефективності та запровадження освіти для сталого розвитку. Відповідно до проєкту, державні заклади вищої освіти-учасники отримають фінансову допомогу, спрямовану на енергозбереження та оптимізацію управлінських процесів енергоспоживання. Наш університет очікує отримати близько 6, 3 млн. євро на енергоефективні заходи. 

В рамках реалізації проєкту ІФНТУНГ відвідали технічні експерти ЄІБ. Ціль їхнього візиту -  проведення попередньої оцінки стану конструкцій будівель університету. Допомагали їм у цьому викладачі кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики. Зокрема, експертами було обстежено сім будівель - гуртожитку №7 та ключових навчальних корпусів університету - головного, 4, 5, 1, 9, 7. Здійснення повної термомодернізації цих будівель дозволить скоротити енергоспоживання для потреб опалення, забезпечити дотримання комфортних температурних умов, покращити експлуатаційний стан зовнішніх огороджень будівель тощо.

Відзначимо, що робота в рамках проєкту в університеті вже триває, однак і попереду чимало - заміна вікон і дверей, утеплення стін, даху та підвалів, відновлення системи вентиляції, встановлення індивідуального теплового пункту в гуртожитку, реконструкція системи опалення та встановлення систем керування нею тощо.

Українська