Екологи ІФНТУНГ урочисто відзначили Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Інженерно-екологічний інститут (директор – Мазур М. П.) Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу вже віддавна ініціює проведення різноманітних акцій з захисту довкілля. Згадати хоча б нещодавню толоку на берегах Бистриці.

6 червня 2016 року студенти та викладачі ІЕІ урочисто відзначили Всесвітній день охорони навколишнього середовища, що допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів. Директор ІЕІ, доц. М. П. Мазур завжди наголошує, що охорона навколишнього природного середовища – це нова форма взаємодії людини й природи, породжена в сучасних умовах, спрямована на гармонічну взаємодію суспільства й природи в ім’я майбутніх поколінь.

Цього року в рамках відзначення  Всесвітнього дня довкілля відбулось у формі жартівливого ток-шоу з конкурсами, екомузикою, екомодою за сприяння Студентського парламенту ІЕІ. Привітати учасників концерту прийшов проректор з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ Олег Мандрик. Серед присутніх – ветерани ІЕІ, які стояли біля його витоків, проф. Олег Адаменко (Заслужений діяч науки і техніки України, кафедра екології) та проф. Ярослав Семчук (завідувач кафедри безпеки життєдіяльності) й ін.

Студенти-екологи привітали всіх присутніх екологів з професійним святом, говорили про свою професію, результати якої важко оцінити одразу. У конкурсах та вікторинах брали участь викладачі і студенти. Студентство показало чимало своїх талантів. Це і  Максим Калтирін з екологічним монологом «Давайте будемо природу берегти»,і виступ команди КВН «5 і ноль», і  чуттєве виконання пісень від Дениса Жаркова, і авторські пісня та музика Василини Юпин та Олександра Іщука.  Особливої уваги заслуговує жартівливий «Ukrainian мусор fashion week», де студенти запропонували своєрідну утилізацію сміття. Варто зазначити, що за маскою іронії екологи підняли важливі проблеми сміттєзвалищ, підкресливши, що надихнулись ідеєю екомоди після візиту на сміттєзвалище в с. Рибне.

На завершення урочистостей директор ІЕІ вручив грамоти студентам-переможцям різних екологічних конкурсів та олімпіад. Такі заходи надихають нас та вселяють віру, що разом ми зможемо зробити довкілля чистішим, і кожен може зробити хоча б один крок до покращення стану довкілля.

     

Інформація оновлюється.

Українська