Ділимось досвідом з румунськими колегами!

З метою обміну досвідом у викладанні української мови доцент кафедри філології та перекладу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Наталія Веселовська відвідала на запрошення української спільноти Мараморощини (Румунія) Український ліцей. Це – єдиний україномовний навчальний заклад Румунії. Досвідчена викладачка ділилилась іновативними методичними напрацюваннями кафедри у викладанні української мови як рідної та як іноземної. Власне завдяки наполегливій праці та ініціативі університетських філологів ІФНТУНГ може пишатись високим рівнем мовної підготовки іноземців та студентами-призерами престижних міжнародних мовних конкурсів.  

 Наталія Веселовська високо оцінила роботу Українського ліцею, а підчас короткого інтерв'ю для відділу інформації зазначила:

«Спілкування з місцевими українцями, дирекцією та викладацьким складом ліцею, заняття з учнями, - усе засвідчило свідоме бажання румунських українців зберігати свою історію, традиції та виховувати наступні покоління рідною мовою».

Такі думки особливо приємно чути в умовах непростих мовних відносин з нашими сусідами. До того ж варто зазначити, що знання української мови та термінології відкриває їм також перспективи навчання в українських вишах і в ІФНТУНГ, зокрема. 

 

Українська