Дорожити коханням закликають українські та іноземні студенти ІФНТУНГ

«Коханням дорожити вмійте!» - під таким гаслом прозвучали у конференц-залі науково-технічної бібліотеки ІФНТУНГ ліричні вірші, романтичні пісні та жартівливі сценки у виконанні українських та іноземних студентів. Романтичного настрою гостям заходу, організованого працівниками НТБ університету Любомирою Яремійчук та Іриною Луців  та викладачами підготовчого відділення для іноземних громадян (ПВІГ) -  Іриною Литвин, Романією Петруняк, Надією Богомоленко, Оксаною Думич, Анжелікою Заячківською, Оксаною Тусик за участі українських та іноземних студентів, додали святково-валентинкові прикраси. А ще трепетні та ніжні ліричні вірші українських та зарубіжних поетів – Володимира Сосюри, Івана Франка, Пушкіна і Лермонтова, Шекспіра і Петрарки, Лесі Українки та Олександра Олеся та українські пісні.  І все це гарною українською мовою присутні почули не лише від наших студентів, але й від іноземців, які в Україні зовсім недавно.

«Хочу зауважити, що це виступають слухачі підготовчого відділення, які приїхали до України 2-3 місяці тому. Молодці!!! І це – справді титанічна праця наших викладачів, які не лише навчають на парах іноземців української мови, але й знайомлять їх з українськими традиціями та культурою, возять у свої вихідні їх на екскурсії, водять в театри і кіно. Велика дяка їм за добру роботу та ентузіазм!» - захоплюється завідувачка ПВІГ Анжеліка Заячківська.

Шквал емоцій вирував у залі під час різних конкурсів, в яких студентська молодь із задоволенням брала участь. Гучними оплесками публіка зустрічала цікаві розповіді про День закоханих у різних країнах світу.

Кумедні сценки «Квітка-семицвітка» та «Стецькові женихання» запалили публіку не на жарт. Вони з дрібкою іронії показали мрії людей про кохання, свою другу половинку. І не зважаючи на сміх у залі, у міні-виставах виявився глибокий підтекст: немає значення звідкіля ти, хто ти, скільки тобі років – всі прагнуть кохати і бути коханими, неповторними та єдиними. І заради цього не треба гнатись за багатством, популярність чи силою. Просто, якщо вам у житті випав щасливий лотерейний квиток з написом «Кохання», то бережіть його, плекайте, не намагайтесь обміняти на жодні скарби світу. Бо, як показує практика: щоб бути щасливим, треба дорожити коханням!

 

Українська