В ІФНТУНГ стартували іспити онлайн

 В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу стартували державні іспити онлайн. Сьогодні – перша ластівка: в Інституті природничих наук і туризму віртуальні екзаменаційні білети «тягнули» 26 студентів випускного курсу спеціальності «Туризм». Разом із членами екзаменаційної комісії  вони працювали в режимі відеоконференції, але від цього хвилювань було не менше. Чи усміхнеться фортуна? Адже автоматичний вибір білета – так само випадковий, як і офлайн, і готуватися до відповіді теж  доводиться під пильним оком викладачів.

Від студентів вони отримують фото письмової відповіді й спілкуються з кожним так само докладно, як це було й до карантину. Тож легше не стало. У кожного випускника – свої професійні плани та амбіції. Тому рівень знань хочеться продемонструвати якнайвищий, особливо з огляду на можливість показати себе з кращого боку в присутності голови екзаменаційної комісії, начальника управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації Олександра Григоровича Зрайка. Півтори години іспиту не тільки підбивають підсумок кількарічного навчання, але й відкривають дорогу до подальшого фахового поступу.

Втім, це не останнє випробування у віртуальних стінах рідного університету. Завідувачка кафедри туризму Людмила Миколаївна Архіпова каже, що незабаром відбудеться захист бакалаврських робіт на цій же платформі Zооm із допомогою сервісу Google Клас: студенти демонструватимуть викладачам презентації своїх бакалаврських робіт, а члени комісії ставитимуть їм запитання.

Умови карантину стали непростим випробуванням для системи вищої освіти. Проте зробили її сильнішою і більш гнучкою. Адже труднощі гартують.

 

Українська