В ІФНТУНГ розпочав роботу науково-практичний семінар «Графічна освіта у закладах вищої освіти: стан та перспективи»

Сьогодні, 20 вересня 2018 року, в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу  стартував науково-практичний семінар «Графічна освіта у закладах вищої освіти: стан та перспективи». Науковий форум відбувається за організації кафедри інженерної та комп’ютерної графіки та з нагоди її   55-ліття. Метою науково-практичного семінару є пошук рішень актуальних проблем сучасної графічної освіти, обмін науковими результатами та досвідом укладання змісту графічних дисциплін з врахуванням вимог нових освітніх стандартів.

Вітаючи присутніх, проректор з наукової роботи ІФНТУНГ, проф. Чудик І. І. підкреслив титанічну роботу кафедри в освітній, науковій та прикладній сферах діяльності, яку вона здійснює завдяки гідному устаткуванню та працьовитому та креативному колективу. Він мав за честь також нагородити відповідно до Наказу по університету медаллю «За заслуги перед ІФНТУНГ» кращих викладачів – проф. Василишина Я. В. та доц. Павлика І.В., за їхню наполегливу довголітню працю на благо нашого університету.

Привітання від ректора Полтавського національного технічного університету імені Ю. Кондратюка передав учасник семінару – завідувач кафедри нарисної геометрії і графіки, доц. Воронцов О. В.

Пленарне засідання розпочала завідувач кафедри інженерної та комп’ютерної графіки, проф. Шкіца Л. Є. доповіддю «Формування графічної компетентності студентів інженерних спеціальностей». Серед питань, які представляли інші доповідачі, проблеми комп’ютерного моделювання, формування професійних компетентностей при викладанні інженерної та комп’ютерної графіки для підготовки молодших спеціалістів за галуззю знань «Електроніка та телекомунікації», впровадження дистанційного навчання при вивченні графічних дисциплін й ін.

Серед напрямів роботи семінару:

  • Проблеми та перспективи запровадження компетентнісного підходу
  • Викладання нарисної  геометріі,  інженерноі та компютерної графіки в умовах інноваційного розвитку
  • Інформаційні технології в графічних дисциплінах
  • Геометричне та комп’ютерне моделювання в інженерній творчості

Завтра семінар продовжить свою роботу відповідно до Програми.

Українська