В МОН України обговорили програми подвійних дипломів

Програми подвійних дипломів є складової інтеграції України у Європейський простір вищої освіти. Саме цій важливій темі був присвячений семінар Міністерства освіти  і науки України спільно з Національним офісом Еразмус + в Україні.

У роботі семінару «Програми подвійних дипломів в Україні: сучасний стан та перспективи реалізації» взяли участь заступник Міністра освіти та науки України Юрій Рашкевич, виконуюча обов’язки начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН України Любов Щітка, представники університетів, в яких програма подвійних дипломів успішно працює. Івано-Франківський національний технічний університет  нафти і газу представляв на семінарі директор Інституту нафтогазової інженерії О.Ю. Витязь.

Всі учасники форуму були одностайні у своїх оцінках: програми подвійних дипломів дають широкі можливості для професійної реалізації випускників як в Україні, так і на території Європейського Союзу та за його межами.

На семінарі обговорено низку проблем, пов’язаних із запровадженням та реалізацією програм подвійних дипломів, національними правилами та практиками, що стосується спільних програм та ступенів, із способами подолання перешкод на шляху до співробітництва та мобільності, визначених у національному контексті.

Досвідом впровадження програм подвійних дипломів поділилися представники КНУ ім. Т. Шевченка, Сумського державного університету, Львівського національного університету ім. І.Франка, Лісабонського університету (Португалія),  Національного університету «Києво-Могилянська академія».

 

З кількома презентаціями можна познайомитись детальніше:

  1. Програми подвійних дипломів та інтеграція України у Європейський простір вищої освіти
  2. Магістерська програма “Німецькі та європейські студії” НаУКМА та Університет Фрідріха Шиллера
  3. Програми подвійних дипломів: здобутки та перспективи
  4. Визнання результатів навчання у партнерському університеті
Українська