Від стратегії розвитку університету - до новацій в захисті дисертацій

 

Вчена рада, що відбулась в Івано-Франківському національному університеті нафти і газу, розпочалась зі спогаду, який болить кривавою раною ось уже шість років, - із хвилини мовчання пам’яті Небесної Сотні. Втрата життів наших співгромадян досі відчувається дуже гостро, бо, як зауважив ректор ІФНТУНГ Є.І. Крижанівський, «не віриться, що в ХХІ столітті, за високого рівня цивілізації, наша держава пережила такі страшні трагедії, що стільки років триває війна, що на долю нашого покоління випали такі жахливі випробовування». Всіх колег Євстахій Іванович запросив на перегляд кінофільму «Кіборги», що відбудеться сьогодні, об 11.20, в актовій залі університету.

Ну, а  порядок денний Вченої ради виявився настільки насиченим, що розгляд низки питань перенесено на наступний тиждень. Наразі  ж ішлося про надзвичайно важливий  документ, відповідно до якого навчальний заклад житиме продовж наступних п’яти років - Положення «Про стратегію розвитку університету до 2025 р.». Щоб охопити якомога більшу кількість думок із цього приводу,  було вирішено оприлюднити його на університетському сайті для широкого обговорення. Тож усі мають можливість висловити свої зауваження й побажання щодо запропонованих позицій -  тільки тоді стратегію буде впроваджено в життя.

Приємною частиною засідання стало нагородження медаллю «За заслуги перед університетом» завідувача кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики Інституту архітектури, будівництва та енергетики ІФНТУНГ П.М.Райтера, вручення дипломів кандидатів наук асистентам кафедри документознавства та інформаційної діяльності Інституту гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ Н.В.Опар, Т.Д.Ганцюк і старшому викладачеві кафедри вищої математики Інституту нафтогазової інженерії В.В.Тирличу. Також таємним голосуванням було ухвалено рішення про присвоєння вченого звання професора завідувачу кафедри автомобільного транспорту Інституту інженерної механіки С.І.Криштопі й доценту кафедри інженерії програмного забезпечення Інституту інформаційних технологій ІФНТУНГ В.І.Шекеті, а звання вченого звання доцента – доценту кафедри філології та перекладу Інституту гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ Я.І.Каламбет, й доценту кафедри автомобільного транспорту Інституту інженерної механіки І.Я.Захарі. Окрім того, рада ухвалила висунути роботу професора кафедри вищої математики Інституту нафтогазової інженерії А.І.Бандури «Властивості класів голоморфних функцій обмеженого індексу та їхнє застосування» на присудження премії Верховної Ради України молодим ученим.

Вчена рада також розглянула й затвердила в новій редакції низку положень - «Про звернення здобувачів вищої освіти з питань, пов’язаних  з освітнім процесом», «Про підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників в ІФНТУНГ», «Про вирішення конфліктних ситуацій в ІФНТУНГ», «Про вчену раду», «Про відділ забезпечення якості освіти в ІФНТУНГ», «Про анкетування учасників освітнього процесу» та ін. В тому числі було затверджено положення, що стосуються правил прийому до Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій й до Коледжу електронних приладів.

У фокус уваги Вченої ради потрапило й питання створення разових спеціалізованих вчених рад, оскільки  система атестації кадрів вищої кваліфікації, присвоєння вчених ступенів, що існувала досі, цього року завершує своє існування. Про всі нюанси впровадження нововведень присутнім доповів секретар Вченої ради ІФНТУНГ В.Р.Процюк.

Різноманітні поточні питання, розглядом яких завершилось засідання, не вичерпало порядку денного, тому… далі буде.

 

Українська