Вчитись ніколи не пізно: подвійний старт для осіб пенсійного віку!

Ми живемо в час стрімкого розвитку комп’ютерних технологій, які проникають в усі сфери життєдіяльності суспільства. Саме тому знання комп'ютера сьогодні необхідне не тільки для молодих людей, а й для людей «золотого віку». Розуміючи таку вимогу часу, в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, на базі Центру розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор», ще з 2017 року проводять курси комп’ютерної грамоти для осіб пенсійного віку. Такі навчання проходять за підтримки міського голови Руслана Марцінківа, управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету й управління праці Івано-Франківської міської ради.

Організатори відзначають неабияку популярність курсів, про це свідчить і той факт, що 11 березня на офіційному відкритті навчання в ЦРП «Бізнес-Інкубатор» не було де яблуку впасти. А все тому, що стартували курси не тільки комп’ютерної грамоти, а й англійської мови, і всі – на безкоштовній для слухачів основі. Координаторка ЦРП «Бізнес-Інкубатор», завідувачка кафедри прикладної економіки Уляна Бережницька розповідає: «Соціальна програма «Основи комп’ютерної грамоти» функціонує вже четвертий рік (2017-2020 рр.) і користується неабиякою популярністю. Чергові курси для 25 осіб стартують сьогодні, а заявок на наступний курс є в рази більше – понад 170! Висока активність і потребу такого навчання саме для цієї категорії населення зрозуміла, адже ці  курси сприяють соціальній адаптації та підвищенню їхніх можливостей в інформаційному просторі».

«Вік живи – вік учись», - переконаний міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, який традиційно прийшов привітати та підтримати учасників. «Переконаний, що ці курси допоможуть вам стати не лише повноцінними членами інформаційного простору, а й творцями сучасного суспільства», - додав Руслан Романович.

Привітали слухачів курсів також викладачі кафедри прикладної економіки та кафедри підприємництва та маркетингу, які забезпечують навчання. «Навчання допоможе вам краще орієнтуватися в житті міста, зробить вас більш відкритими й полегшить доступ до різних соціальних послуг. Відзначу, що наші попередні випускники вже успішно застосовують отримані знання у своїй щоденній практиці, користуючись інтернет-ресурсами, банківськими послугами, різними мобільними додатками та соціальними мережами», - додала завідувачка кафедри підприємництва та маркетингу Ірина Перевозова.

Курси з англійської мови та комп’ютерної грамоти триватимуть два місяці. За цей час люди «золотого віку» опанують комп’ютер на рівні звичайного користувача та навчаться самостійно обслуговувати свої банківські картки, а також зможуть покращити свої знання з англійської мови. Новоспечені студенти з нетерпінням чекають закінчення курсу. Адже зізнаються, що без елементарної комп’ютерної грамотності зараз – нікуди.

Довідково: Робота з особами пенсійного віку у Центрі розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу розпочалась з 2017 року з курсу «Основи комп’ютерної грамоти» для пенсіонерів – власників картки івано-франківця», тобто дана соціальна програма функціонує вже четвертий рік (2017-2020 рр.) і користується неабиякою популярністю. Курси «Іноземна (англійська) мова для пенсіонерів – власників картки івано-франківця запровадили минулого року (2019). Протягом жовтня-листопада 2019 відбувалися курси першої групи в кількості 22 особи, а бажаючих на наступне навчання є вже понад 65 осіб. 

Окрім того, на базі ЦРП «Бізнес-Інкубатор» ІЕМ ІФНТУНГ діють також курси «Основи програмування» для учасників та ветеранів АТО (ООС) та членів їх сімей, які запроваджено у 2016 році (за фінансової підтримки Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради). Протягом 4-х років функціонування цієї програми (2016-2019 рр.) забезпечено підготовку 62-х осіб вказаної вище категорії.

Бажаємо учасникам успіхів, наснаги, нових знань та вражень!

 

Українська