Вчені ІФНТУНГ обговорювали в рамках IV Українського газового форуму перспективи розвитку галузі

Обговорення перспектив співпраці  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з нафтогазовими компаніями щодо практик, дуальної освіти, підготовки та перепідготовки фахівців для нафтогазової галузі відбулась в рамках IV Українського газового форуму, який проходив у Києві 11-12 жовтня цього року.

Учасників Українського газового форуму вітали високі представництва Європейського Союзу в Україні, Європейського Парламенту, Світового Банку, Секретаріату Енергетичного Співтовариства й ін. Широта кола учасників – від іноземних та українських газових компаній, світового експертного співтовариства, наукових, владних і представницьких інституцій, передбачали високий фаховий рівень дебатів.

Цьогорічний захід  вирізнявся, насамперед, дискусійним дискурсом і багатогранністю підходів до з’ясування «газових» проблем, спектр яких стосувався енергетичної геополітики, загальних проблем газового ринку та встановлення справедливих цін, газотранспортної системи та перспектив видобутку газу. І хоча головна тема газового форуму була присвячена концепції створення східноєвропейського енергетичного хабу, як запоруки енергетичної безпеки країн регіону, все ж окрім суто технічних та економічних газових питань, одна Панель охоплювала проблеми людського ресурсу. Невипадково модератором цієї секції став ректор ІФНТУНГ, академік НАН України Крижанівський Є. І, а доповідь зробив проректор з науково-педагогічної роботи університету, проф. Мандрик О. М. Адже ІФНТУНГ упродовж п'ятдесяти років випустив понад 50 тисяч фахівців для нафтогазової галузі України та інших країн світу.  Виходячи з того, що Газовий форум – це головна платформа для обговорення актуальних питань галузі, Олег Миколайович акцентував увагу на головній умові збереження і нарощування конкурентоздатності нафтогазової галузі України – організації безперервної освіти її персоналу. Відповідаючи на питання присутніх, він розповідав про переваги дуальної освіти, можливості працевлаштування випускників університету за підтримки та співпраці з провідними нафтогазовими компаніями України.

Детальніше про роботу Панелі «Людський ресурс» та доповідь проректора О. М. Мандрика: 

Українська