Всесвітній день охорони навколишнього середовища

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу студенти та викладачі Інженерно-екологічного інституту гучно відзначили Всевітній день охорони зовнішнього середовища, який відбувся 5 червня. Свято було започатковано Генеральною асамблеєю ООН у 1972 році та відзначалось протягом кожного року під різними гаслами. Всесвітній день навколишнього середовища покликаний привернути увагу світової спільноти до проблем навколишнього середовища та сприяти покращенню умов нашого проживанні на планеті Земля.

Студенти-активісти 4 курсу організували захід для всього інституту. Вони розповіли про святкування Дня навколишнього середовища, як його святкують та які заходи організовують в різних містах (демонстрації, конференції, висадки дерев і тд), привітали з Днем еколога викладачів та студентів. Згодом показали фотопрезентацію спогадів за 4 роки навчання в університеті, а саме: процес навчання, дозвілля, практику та спільні фото з викладачами. Свято було насичене цікавою програмою - театральними сценами, комедійними відео, які були до вподоби глядачам. Долучились до святкування також іноземні студенти з Еквадору та порадували глядачів захопливим танцювальним номером.  Для заохочення до здорового способу життя був проведений майстер-клас з йоги. Сюрпризом заходу став розіграш абонементів на процедури краси, фотосесії та персональне заняття з йоги. 
Свято завершилось врученням грамот та авторською піснею Микицея Михайла. 

Після святкування студенти не забули подбати про матінку-природу та на чолі з директором інституту Мирославом Мазуром і викладацьким складом кафедри екології висадили 6 оцтових дерев на території університету. 

Особлива подяка студентам-організаторам свята: Юпин Василині, Макарі Ярині, Онищак Тетяні, Микицею Михайлу, Любчику Михайлу, Іщуку Олександру, Кувацюку Івану, Карденас Наталі, Чупі Володимиру, Іваник Олені, Відняк Наталії та іншим.

      

Українська