Випуск – революція

28 грудня 2018 року в Інституті гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулася урочиста церемонія вручення дипломів магістрів студентам спеціальностей «Інформаційна, бібліотечна й архівна справа» та «Філологія».

 

 

 

 

 

Директор інституту, заслужений працівник освіти України, проф. Дзвінчук Д.І. розповів, що для університету цей випуск – особливий:

- Річ у тім, що інформаційне суспільство, в якому ми сьогодні живемо, вимагає спеціалістів нового покоління – володіючих сучасними інформаційними технологіями, мобільних у різних обставинах життя. Саме таких ми нині випускаємо на ринок праці України і вручаємо їм дипломи фахівців із науково-технічного перекладу й документознавства та інформаційної діяльності. Зараз уміння орієнтуватися в безперервному інформаційному потоці, знаходити в ньому суттєве, важливе, є абсолютно необхідним. Тому наші випускники затребувані: практично не знаємо з них нікого, хто був би безробітним.

Вони знаходять себе в приватному секторі, в комунальному, в органах виконавчої влади, у творенні власного бізнесу. Більшість піде працювати на замовлення працедавців, які просять саме наших випускників. Дехто визначився зі своїм першим місцем роботи вже на першому курсі магістратури. В мене вселяє оптимізм той факт, що, коли я шукаю серед них працівника для нашого інституту, мені всі відповідають: «Вибачте, ми вже практично працевлаштовані». Це, з одного боку засмучує, але й радує, бо наші вихованці знайшли те місце, з якого почнуть свій трудовий шлях.

Славень України, яким розпочалося вручення дипломів магістрів, - це той дух, яким загалом була пронизана атмосфера урочистостей. Завідуюча кафедрою філології та перекладу, проф. Когут О.В., згадала, як починалося студентське життя сьогоднішніх магістрів:

-Стільки душі й серця вкладено у вас, адже ваш випуск – революція! Ваш перший курс фактично минав на Майдані. Тішуся, що, незважаючи на такі буремні події, ми вистояли. Бажаю вам ніколи не втрачати віри в себе, у свою країну, пам’ятати про тих, хто вам дав життя і землю, яка вас народила.

З отриманням  омріяних дипломів випускників привітала  також  їх куратор, доцент кафедри філології та перекладу Янишин О.К. Першими їх вручили відмінникам навчання – Сергію Гілевському, Даніеллі Горюк, Юлії Грелюк, Інні Жиляк, Уляні Королюк, Лідії Перегінець.

До слова, за результатами захисту магістерських робіт С.Гілевський та У.Королюк отримали рекомендації до вступу в аспірантуру.

Випуск магістрів за спеціальністю «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» став знаковою подією для Інституту, оскільки він уперше дає дорогу в життя таким фахівцям. За понад 20-річний період своєї роботи кафедра документознавства та інформаційної діяльності підготувала близько півтори тисячі бакалаврів, понад 1000 спеціалістів, але вперше вручила дипломи 20 магістрам. Серед них – відмінники Катерина Бойчук,Марина Нищук, Лідія Бороніна. Своїм вихованцям побажала успіхів у подальшій роботі доцент кафедри документознавства та інформаційної  діяльності Бурківська Л.Ю.

У свою чергу й випускники тепло подякували наставникам за роки навчання, за мудрість і велику працю, вкладені у їх становлення як фахівців: Уляна Королюк та Катерина Бойчук висловили думку всіх магістрів, назвавши свої дипломи не тільки документом про вищу освіту, але й свідченням приналежності до великої родини ІФНТУНГ.

 

 

 

Українська