Винахідників університету відзначили почесними нагородами

18 вересня 2020 року працівники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу взяли участь у науково-практичній конференції з нагоди професійного свята - Дня винахідника і раціоналізатора України. Організатор заходу - Івано-Франківська обласна організація Товариства винахідників і раціоналізаторів України. Відзначимо, що це свято безпосередньо стосується ІФНТУНГ, адже винахідництво та раціоналізаторство є невід'ємними складовими нашої діяльності. Працівники університету мають вагомі досягнення у цих сферах (Перелік винаходів професорсько-викладацького складу - https://cutt.ly/3fHUdma).

На початку заходу голова обласного осередку Товариства винахідників і раціоналізаторів України Богдан Середюк зачитав привітання від Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської обласної ради та керівників підприємств нашого міста, які зазначили, що основу інтелектуального потенціалу держави складають фахівці різних напрямів діяльності, але всіх їх об'єднує творче натхнення і пошук нових ідей.

На науково-практичній конференції вшанували лауреатів обласної премії ТВР ім. Г. Терсенова, лауреатів іменної премії Марії Волосовської, кращих Галицьких Кмітливців-2019 в 15 номінаціях та були вручені дипломи, цінні подарунки.

Відзнаки одержали й винахідники нашого університету.

Лауреати обласної премії імені Герасима Терсенова:

  • М. М. Лях - професор кафедри нафтогазових машин обладнання, автор розробки «Підвищення експлуатаційних властивостей елементів бурової установки».

Лауреатами іменної премії Марії Волосовської, які отримали дипломи  та коштовні подарунки виробництва дизайн-студії з торговельною маркою МВ, стали:

  • Л. М. Заміховський -   завідувач кафедри інформаційно-телекомунікаційних технологій та систем;  нагороджений у номінації «Опора – в подвижництві» за вагомий внесок в забезпечення статутної діяльності громадських організацій ТВР і СНІО України, виховання винахідницького резерву і особисті досягнення на ниві науково-технічної творчості.
  • А. І. Різничук – асистент кафедри буріння свердловин, автор комплексної розробки «Техніко-технологічне забезпечення для запобігання руйнуванню стінок свердловин під час буріння в нестійких гірських породах»,використання якої ТОВ «Карпатська бурова компанія» попереджує можливість жолобоутворення на стінках скерованої свердловинними замками бурильної колони (Робота виконана під керівництвом проректора з наукової роботи І. І. Чудика).

Кращі Галицькі кмітливці-2019:

  • Я. С. Білецький – к.т.н., доцент кафедри буріння свердловин, автор 73 винаходів і корисних моделей, 5 із яких з вирішення проблем вдосконалення бурової техніки оформлено у звітному році, переможець обласного огляду у номінації «Кращий вчений-винахідник».
  • В. С. Витвицький – асистент кафедри інженерної та комп’ютерної графіки, автор 5 комп’ютерних програм, 8 винаходів і корисних моделей з проблем трибології, технології автомобіле- та машинобудування, переможець обласного огляду у номінації «Кращий молодий винахідник».
  • Т. О. Пригоровська – асистентка кафедри інженерної та комп’ютерної графіки, авторка 4 винаходів і корисних моделей, 3 заявок, оформлених у звітному періоді, і 5 комп’ютерних програм, переможець обласного огляду у номінації «Кращий винахідник серед жінок».
  • В. І. Іванов – к.т.н., головний інженер, автор 3 оригінальних розробок в галузі нетрадиційної енергетики, захищених патентами України, переможець обласного огляду у номінації «Кращий винахідник».

Розпорядження про присудження обласної щорічної премії імені Герасима Терсенова

       

 

Українська