Аудитор організації IWCF зустрівся зі студентами ІФНТУНГ

За ініціативою Голови ради Молодих вчених Богдана Міщука відбулася зустріч студентів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з технічним аудитором організації Міжнародного Форуму Свердловинного Контролю (International Well Control Forum – IWCF) — Марком Маккомарком (Marc McComark). Представлена організація вважається найавторитетнішою за профілем "Контроль стану свердловин. Керування свердловиною під час флюїдопроявлень".

У рамках візиту гість презентував студентам особливості IWCF, ознайомив із метою існування організації та розповів як попередити флюїдопроявлення. Окрім того пан Марк детально проаналізував п'ятирівневу систему сертифікації, яка існує в Міжнародному Форумі Свердловинного Контролю. Зазначимо, що перший рівень системи є ознайомчим, сертифікат про його завершення може отримати кожен охочий, відвідавши офіційний сайт компанії та пройшовши онлайн-навчання.

Щодо сертифікатів третього або четвертого рівня, то зазначимо, що їхня наявність  є обов’язковою для працівників нафтогазових компаній, що ведуть бурові роботи в різних країнах світу. Відзначимо, що зазначені сертифікати можна отримати після завершення відповідних курсів у тренажерному буровому центрі, який функціонує на базі ІФНТУНГ з 2004 року. Його першочерговим завданням є забезпечення спеціалістів, які займаються бурінням свердловин, відповідним рівнем теоретичних знань і практичних навиків для запобігання флюїдопроявів та керування свердловиною у випадку їх виникнення. Після виконання навчальної програми кандидати на міжнародну сертифікацію здають кваліфікаційні іспити, результати яких є підставою для отримання міжнародного сертифіката.  Загалом навчальний процес у ТБЦ із кандидатами на міжнародний сертифікат IWCF здійснюється за трирівневою системою: теоретичний курс, відпрацювання практичних навиків на тренажері та випускний кваліфікаційний іспит.

Детальніше про ТБЦ: Тренажерний буровий центр ІФНТУНГ: освітянські послуги для фахівців нафтогазової галузі за міжнародними стандартами

 

Українська