«IEEC 2019»: які інноваційні практики та підходи для викладання підприємництва використають в ІФНТУНГ?

4-6 вересня в Університеті Оксфорд Брукс (Oxford Brookes University) відбулась   ХІV Міжнародна конференція викладачів з підприємництва «IEEC 2019 (Enterprise Educators Conference)». IEEC високо цінується в світі за свій стиль проведення з широким спектром інтерактивних семінарів, презентацій та сесій, які ведуть експерти з усього світу. Саме тому стати учасниками цього форуму прагнуть викладачі з підприємництва вищих навчальних закладів та практикуючі фахівці, менеджери інкубаторів та корпоративних центрів, керівники проектів, фахівці з підтримки бізнесу

Національний технічний університет нафти газу на цьому форумі представляв директор Центру міжнародного співробітництва ІФНТУНГ А. Р. Воронич. Він розповів, що на конференції обговорювали питання застосування інноваційних практик й підходів до навчання студентів підприємництву, заснування стартапів та їх просування. Тут можна почерпнути знання й досвід,  які впливають на політику та стратегію, пов'язану з навчанням підприємництва, формуванням професійної кар'єри та працевлаштуванням, а для науковців – це можливість розвивати  необхідні навички для максимізації ефекту від своїх досліджень.

Серед ключових спікерів був лорд Каран Біліморія – засновник пивної компанії «Cobra Beer». Він поділився досвідом заснування компанії і розвитком власної справи.

У програмі конференції було чимало практичних сесій, які відбувалися паралельно за різними тематиками, зокрема: демонстрація найсвіжіших розробок та програм за допомогою інструменту EntreComp, який можна використовувати для розробки курсу підприємництва відповідно до Європейської рамки компетенцій; досвід застосування методу побудови підприємницької ідентичності з використанням ігрового підходу до навчання, використовуючи гру у відкритому, але контрольованому, безпечному середовищі аудиторії; презентація досвіду команди «Університету Східного Лондона» з мініхакатонів, їх вбудовування в усі навчальні програми. Цей інноваційний підхід змінює академічну активність, зміцнює підприємницьку мережу та охоплює 15 компетентностей. 

Тож очікуємо нововведень при викладанні підприємництва  й в ІФНТУНГ!

Більше фото за посиланням: https://photos.app.goo.gl/E9EronnnqYQ5xXBd8 та  http://ieec.co.uk/ieec2019-images/

Українська