«Інформаційні технології в освіті, техніці та промисловості» : в ІФНТУНГ стартувала інтернет-конференція молодих учених і студентів

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу  стартувала ІІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція  молодих учених і студентів  «Інформаційні технології в освіті, техніці та промисловості», яка відбувається за організації Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти, ІФНТУНГ (Інститут інформаційних технологій, ІІТ), ТзОВ «Мікрол»,  ТзОВ «Елекс», ТОВ «Софтсерв», ТОВ «Софтджорн-Україна». До участі в конференції зареєструвалось 105 учасників.

  У вітальному слові директор ІІТ та модератор конференції Лютак І. З. наголосив, що метою конференції є обговорення та узагальнення результатів наукових досліджень студентів, аспірантів та молодих вчених з питань сучасних тенденцій і перспектив розвитку інформаційних технологій в освіті, техніці та промисловості. Важливо також плекати серед молоді науковий азарт.

Молоді науковці виступали по секціях:

  1. Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології (модератори – проф. Семенцов Г. Н., доц. Чигур І. І.)
  2. Інформаційно-вимірювальні технології (модератори – проф. Середюк О. Є., проф. Чеховський С. А.)
  3.  Інформаційні технології в навчальному процесі (модератори – проф. Заміховський Л. М., доц. Шавранський М. В.)
  4. Математичне моделювання та обчислювальні методи (модератори – проф. Олійник А. П., доц. Яцишин М. М.)
  5. Промислові комп’ютерні системи (модератори – проф. Горбійчук М. І., доц. Заячук Я. І.).

Деякі молоді вчені беруть участь в таких конференціях не вперше, вони використовують таким чином нагоду встановити контакти між молодими вченими, обмінятись дослідницьким досвідом та опублікувати результати своїх наукових досліджень.

Українська