Новини кафедри ІКГ

 

20 лютого 2020 р. частину приміщень студентського клубу-кафе «Їдальня №1» (Наказ №33 ІФНТУНГ) закріплено за кафедрою інженерної та комп’ютерної графіки для реалізації заходів проекту 2SOFT/1.2/86 «Ro-Ua Транскордонний академічний розвиток для досліджень та інновацій». В приміщенні буде створено Центр інноваційного розвитку  оснащений сучасними цифровими засобами виробництва та проектування для реалізації власних інноваційних розробок. Планована вартість обладнання Центру становить понад 100 000 Євро.

20200518 Приміщення Їдальні №1 під заходи Проекту 2SOFT/1.2/86 ракурс01 20200518 Приміщення Їдальні №1 під заходи Проекту 2SOFT/1.2/86 ракурс02 20200518 Приміщення Їдальні №1 під заходи Проекту 2SOFT/1.2/86 ракурс03 у приміщенні

11 лютого 2020 р. в приміщенні Івано-Франківської обласної адміністрації підписано Грантовий контракт на виконання міжнародного проекту Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу «Ro-Ua Транскордонний академічний розвиток для досліджень та інновацій», який обрано для реалізації в рамках Спільної Операційної Програми Румунія – Україна 2014-2020. Грантову заявку підготували представники кафедри: завідувач  кафедри інженерної та комп’ютерної графіки Шкіца Леся Євстахіївна та доцент Корнута Володимир Андрійович. 

20200212 У залі Івано-Франківської міськради, конференція Програми Ro-Ua 2014-2020 20200212 Керівник Проекту 2SOFT/1.2/86 Шкіца Л.Є. 20200212 Команда Проекту 2SOFT/1.2/86 Корнута В.А., Шкіца Л.Є., Кулик Т.П.  

9-10 вересня 2019 р. Докторант кафедри інженерної та комп’ютерної графіки к.т.н. Яцишин Теодозія була запрошена та відвідала Regional and Economic Diplomacy Summit (9-10 вересня, Варшава) як представник Української делегації, що презентувала спільний українсько-польський проект «Інноваційний університет і лідерство» активною учасницею якого є Т. Яцишин. В роботі Саміту взяли участь понад 1400 учасників з усієї Європи. В ході Саміту була підписана декларація "Європейський альянс кластерів" - ініціатива, спрямована на зміцнення європейських кластерів. 

16 липня 2019 р. кафедру відвідали представники кафедри теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства Національного університету водного господарства та природокористування (завідувач кафедри Козяр М.М., старший викладач Парфенюк О.В.). Гості ознайомились з лабораторною базою кафедри ІКГ та навчально-методичним забезпеченням, обмінялись досвідом формування графічної компетентності майбутніх фахівців засобами комп’ютерної графіки. Представники кафедр НУВГП та ІФНТУНГ обговорили перспективний план спільної науково-технічної співпраці у рамках кафедральних НДР згідно укладеного договору про науково-технічне співробітництво та спільну діяльність.

   

31 травня 2019 року доцент кафедри інженерної та комп’ютерної графіки,  к. т. н. Василишин Віталій Ярославович, успішно завершив стажування у Варшавській політехніці на факультеті архітектури, яке тривало впродовж   квітня - травня 2019 р.  Стажування проходило в рамках  нагороди імені Івана Виговського. Під час стажування  Віталій Ярославович прийняв участь у цікавих й актуальних тренінгах та майстер-класах, де ознайомився з методикою викладання предметів архітектурного спрямування студентам, а також у науковій конференції “Pomniki Historii - Ochrona, Zarzadzanie, Promocja”.  (Підготовлений до підписання) Підписано меморандум про співпрацю між Варшавський технологічним університетом (Польща) та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу.

 


29 березня 2019 року асистент кафедри інженерної та комп’ютерної графіки Витвицький Василь Степанович захистив кандидатську дисертацію на тему  «Підвищення ефективності вентильованих дисково-колодкових гальм автомобілів з урахуванням енергонавантаженості їхніх дисків» зі спеціальності 05.22.02 Автомобілі та трактори  на засіданні спеціалізованої вченої  ради у Національного  університету «Львівська політехніка».


8-9 листопада 2018 року завідувач кафедри Шкіца Л.Є. прийняла участь у роботі конференції «Інноваційні ідеї в науці 2018», яка проходила в Технологічному університеті м. Клуж-Напока, північному університетському центрі м Бая Маре (Румунія). Професор Шкіца Л.Є. виступила на пленарному засіданні  з доповіддю на тему «Інструменти для проектно-орієнтованого навчання та інноваційної діяльності». В дискусії партнери відзначили, що наші університети поєднує багаторічна плідна співпраця, обговорювали шляхи подальшого розвитку відносин та виконання спільних проектів в рамках транскордонного співробітництва.


21 вересня 2018 р. відбулась презентація нового формату співпраці з Івано-Франківською новітньою організацією IT-ClusterВ аудиторії 4510в організація поставила 10 комп’ютерів. «На них працюватимуть студенти непрофільних спеціальностей. Зроблено все, щоб створити якісні умови для кращого розвитку спеціалістів, оскільки в сферу ІТ-технологій йдуть не лише фахівці, які навчались за профілем, але й багато людей, які перекваліфіковуються.  Очікуваним результатом є краще підготовлені студенти різних спеціальностей», - зазначив Ходак Любомир, голова наглядової ради ГО «Івано-Франківський ІТ – кластер».

Завідувач кафедри інженерної та комп’ютерної графіки, професор Шкіца Л. Є. зазначила, що виповнилося 55 років від дня заснування кафедри, оскільки вона була створена в 1963 році на базі загально-технічного факультету Львівської політехніки. За цей час налагоджено співпрацю між роботодавцями та одним із провідних ЗВО Івано-Франківська, яким є ІФНТУНГ, що дає позитивні результати. «Сьогодні ми бачимо прекрасний результат: лабораторія обладнана новими робочими місцями, які дозволять використовувати сучасні програмні продукти, що значно підвищить якість надання освітніх послуг», - відзначила Леся Євстахіївна, а також подякувала за надані розширені можливості та довіру роботодавців, що посприяли підвищенню якості обладнання аудиторій кафедри.

    


19-21 вересня 2018 р. у рамках святкування 55-ліття кафедри відбувся науково-практичний семінар "ГРАФІЧНА ОСВІТА У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ"

Метою науково-практичного семінару оголошено пошук рішень актуальних проблем сучасної графічної освіти, обмін науковими результатами та досвідом укладання змісту графічних дисциплін з врахуванням вимог нових освітніх стандартів. Численні доповідачі подали роботи за напрямками: "Проблеми та перспективи запровадження компетентнісного підходу", "Викладання нарисної  геометріі,  інженерноі та компютерної графіки в умовах інноваційного розвитку", "Інформаційні технології в графічних дисциплінах", "Геометричне та комп’ютерне моделювання в інженерній творчості". Детальнішу інформацію про допопвіді семінару можна почерпнути із збірника тез (завантажити pdf)

Українська