Співпраця з АССА

Додаткова інформація: 

Кафедра обліку і аудиту тісно співпрацює з АССА. Зокрема за підтримки АССА 16–17 жовтня 2015 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний стан, актуальні проблеми та перспективи розвитку обліку, контролю та аналізу».

АССА (Асоціація Присяжних Сертифікованих Бухгалтерів) - це найвпливовіша професійна організація фінансових експертів з центральним офісом в Лондоні (Великобританія).

Мета асоціації - розвивати потенціал професії і сприяти дотриманню стійких світових стандартів. Просуваючи свої глобальні цінності та надаючи підтримку членам АССА, працівники компанії прагнуть задовольнити поточні і майбутні потреби міжнародного бізнесу. 

АССА підтримує 170 000 членів та 436 000 студентів у 180 країнах світу.

В Україні – більше 1600 студентів та 500 членів АССА.

У 2013 році АССА затвердила нові мінімальні вимоги для вступу студентів  на кваліфікацію АССА: тепер студенти вищих навчальних закладів України можуть зареєструватися на кваліфікацію, навчаючись навіть на першому курсі. Для цього разом із документами, необхідними для реєстрації, треба подати довідку про навчання з печаткою ВНЗ.

З приводу цього Представництво АССА в Україні, державах Прибалтики та Кавказу розпочало активну кампанію співпраці з ВНЗ у регіоні, зокрема в Україні. Проведення круглих столів – дискусій зі студентами має на меті ознайомлення студентської та викладацької спільноти з найновішими дослідженнями у сфері фінансової теорії та практики та отримання зворотнього зв’язку за надаю темою від студентів із різних країн.

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу  отримав статус акредитованої навчальної програми АССА (Асоціації присяжних сертифікованих бухгалтерів). Цей статус був наданий після проведення процедури моніторингу АССА, в ході якого було підтверджено, що навчальна структура та іспити програми відповідають високому рівню відповідних АССА іспитів.

Акредитація програми дає право отримувати автоматичні заліки на певну кількість іспитів АССА, в залежності від програми ВНЗ. В результаті, сотні випускників вищезгаданих університетів зможуть отримати міжнародну професійну кваліфікацію, що визнається в 180 країнах світу.

Гарантовані заліки на іспити АССА надають випускникам акредитованих програм ряд переваг. Перш за все, студенти мають можливість швидшого отримання членства в АССА, що допомагає досягти їх кар’єрних цілей та конкурувати із досвідченими фахівцями у сфері фінансів, аудиту та бухгалтерського обліку. Студенти також мають можливість проходження відповідної частини навчальної програми АССА рідною мовою, що часто стає в нагоді молодим спеціалістам які ще не досягли бажаного рівня володіння англійською мовою.

Українська