Історія кафедри та загальна інформація про кафедру

Додаткова інформація: 

 У 1961 році було створено кафедру іноземних мов. З 1993 року кафедра була складовою частиною Інституту гуманітарної підготовки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. У 2002 році кафедру було трансформовано у кафедру англійської мови. Деякий час час кафедра входила до складу факультету навчання іноземних студентів (ФНІС).  Потім кафедра увійшла до новоствореного факультету технічного перекладу та документознавства.Наразі кафедра входить до складу Інституту гуманітарної підготовки та державного управління.

На кафедрі працюють викладачі-науковці з досвідом викладання англійської мови у технічних та гуманітарних ВНЗ, а також загальноосвітніх школах, ліцеях та коледжах. Разом з вітчизняними та зарубіжними методиками викладачі кафедри успішно розробляють та використовують власні навчально-методичні розробки, які успішно поповнюють фонд кафедри.

Крім того, викладачі кафедри постійно працюють над підвищенням професійної кваліфікації, і тому беруть участь у навчально-методичних семінарах, організованих  National Geographic Learning and Linguist, Cambridge Assessment English, Cambridge University PressMM Publications Ukraine, Dinternal Education, Training Center Linguist та ін. Тренінги є також дуже популярними серед викладачів кафедри. Зокрема, тренінг “Написання проектів. Фонди ЄС”, організований Центрально-Європейською Академією Навчань та Сертифікації, дозволив викладачам ефективніше залучатись до проєктної діяльності кафедри. А тренінги професійного розвитку вчителя у рамках International TESOL/TEFL Conference “Teaching English globally” та “Teaching lexically” (2019)  сприяли налагодженню стосунків з іншими ЗВО України та обміну досвідом в упровадженні сучасних методів вивчення англіййської мови.

Післядипломна освіта викладачів кафедри також набуває неабиякої  популярності. Так, у м.Кракові у 2019 р. викладачі кафедри мали змогу пройти післядипломне закордонне стажування “Проектний підхід в діяльності сучасного закладу освіти: вплив співпраці з бізнесом на розвиток економіки”., а  навчання при Теологічному Інституті (Теологічний факультет) Католицького університету у Словаччині в межах проекту мобільності від CEASC (2018-2019 рр) дозволило удосконалити знання викладачів щодо освітнього менеджменту та академічної мобільності учасників освітнього процесу у межах приєднання України до Болонського процесу. Участь у мультимедійних майстернях дозволила викладачам опанувати сучасними освітніми технологіями у процесі вивчення англійської мови. 

Щорічно на кафедрі англійської мови проводяться вечори та концерти, присвячені вивченню англійської мови.  У 2019 р. один з концертів булот присвячено не тільки вивченню англійської мови, але й збору благодійних внесків для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування за сприяння Карітас.  У 2019 р. кафедра також взяла активну участь у Дні добра  - заході,проведеному українською та англійською мовами з метою залучення студентів університету до добрих справ під гаслом "Творити добро - це легко" . Кафедра бере активну участь у проєктах з метою удосконалення матеріально-технічної бази, зокрема студенти кафедри взяли участь у міському Проєкті участі та виграли мультимедійне обладнання для кабінету англійської мови. 

 

                  Участь у Дні добра                                                        Участь у майстер-класах                    Участь у навчальних семінарах                   Проведення СНТК

                                                             

      Проведення СНТК                                     Участь у Дні безпеки в інтернеті                                     На благодійному концерті              Благодійні подарунки -  дітям

          

 

Виграш у міському проєкті участі   Святкування Хелоуіна                       Святкування Різдва                        Святкування Нового року                     На концерті

                     

  

Українська