Чорнобиль – це наш біль і пам’ять: до 30-ліття Чорнобильської катастрофи

Чорнобильський вітер по душах мете,
Чорнобильський пил на роки опадає,
Годинник життя безупинно іде…
Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає…

Олена Матушек

26 квітня 2016 року минає 30 років від сумнозвісної події, яка слово  «Чорнобиль» перетворила на уособлення небаченої досі катастрофи – атомної енергії, що вийшла з-під контролю людини, і стала національною трагедією.  ЇЇ наслідки ще довго ятритимуть душі людей.

Цього року у рамках пам’ятних заходів в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу викладачі, наставники студентських груп, студентське самоврядування проводять серед студентів бесіди екологічного спрямування, кураторські години, присвячені Чорнобильській трагедії.

Напередодні сумної дати, з метою вшанування подвигу ліквідаторів, в читальному залі періодичних видань і гуманітарної літератури № 1 НТБ ІФНТУНГ відкрилась також книжково-ілюстративна виставка «Чорнобиль: через роки, через відстані», представлена у двох розділах: «Чорнобиль: 30 років нашого життя», «Пам'ять заради майбутнього». З друкованих видань користувачі можуть ознайомитися з хронікою подій на ЧАЕС, дізнатися про перших ліквідаторів, а також з науковими і публіцистичними статтями, присвяченими  цій тематиці.

Українська