Розвиток ІТ-сфери в Івано-Франківську: пропозиції науковців університету

Сьогодні, 8 листопада, ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, проф. Крижанівський Є.І. та проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Карпаш М.О. спільно з міським головою Івано–Франківська Русланом Марцінківим та представниками IT-сфери обговорювали актуальні питання розвитку галузі в місті.

Зустріч такого формату ─ IT-сніданок, проводиться уже не вперше. Основна мета ─ об’єднати зусилля освіти, науки, влади та бізнесу задля розвитку IT-сфери, а відповідно ─ і розвитку міста. Адже саме ІТ є найприбутковішою сферою, яка дає можливість для розвитку бізнесу та сприяє притоку інвестицій в місто.

Відзначимо, що ІФНТУНГ активно працює у цьому напрямі. Цьогоріч був підписаний Меморандум про співпрацю з Івано-Франківським ІТ-кластером. За сприяння останнього в університеті відкрито новий ком`ютерний клас для підготовки ІТ-спеціалістів. Також спільно з IT-кластером проводяться численні заходи, організовуються курси для підвищення рівня ІТ-освіти.

Під час розмови вирішили, що наш університет спільно з IT-кластером та керівництвом міста і надалі розвиватимуть галузь шляхом популяризації напряму ІТ, заохочення школярів до навчання на ІТ-спеціальностях, а згодом ─ і забезпеченням роботою. Адже на сьогодні важливо зберегти кадри, не допустити виїзду за кордон та в інші міста, створити сприятливі умови для притоку спеціалістів з інших міст до Івано-Франківська.

Для вирішення цих питань було вироблено низку пропозицій. Зокрема, науковці ІФНТУНГ запропонували, щоб на території університету розмістити бізнес-центр для ІТ-галузі. Це буде простір для втілення можливостей, правильно організований для роботи, навчання, конференцій, семінарів, тренінгів, ділових зустрічей тощо.

З огляду на це, міський голова Руслан Марцінків відзначив: «Ми маємо об'єднатись з університетом в плані підготовки кадрів для ІТ-галузі».

Українська