ERASMUS+: переймаємо найкращий європейський досвід

2020 рік для Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу розпочався плідною міжнародною діяльністю. Так, нещодавно доцент кафедри енергетичного менеджменту і технічної діагностики Віталій Цих взяв участь в програмі мобільності для викладачів у рамках Erasmus+. Така практика є важливою для університетів, адже її можна розглядати як один із чинників інтернаціоналізації вищої освіти.

Цього разу доц. Віталій Цих переймав бельгійський досвід на факультеті інженерних технологій Католицького університету Левена (KU Leuven) в місті Гент. За час візиту відбулися робочі зустрічі щодо обговорення основних особливостей участі ІФНТУНГ в програмах обміну студентами та в програмах стажування професорсько-викладацького складу. У фокусі уваги також була співпраця університетів в галузі як педагогічної, так і наукової діяльності. Зокрема, відбулися зустрічі з головою міжнародного офісу Герт Де Лепелер (Geert De Lepeleer), координтором міжнародної співпраці Філіп Кеерсеблік (Philip Keerseblick), а також професорами Емілія Мотоска (Emilia Motoasca) та Ян Капелле (Jan Cappelle), які були керівниками українських студентів-магістрів, що проходили навчання за програмою Erasmus+ в університеті м. Гент. Також, в рамках перебування в університеті, була можливість ознайомитися із загальною структурою відділень, матеріально-технічною та лабораторною базами у енергетичній галузі та загалом роботою Католицького університету Левена у сфері енергоменеджменту й енергоефективності.

Крім того, доц. Віталія Циха було обрано членом комісії, яка розглядала магістерські роботи студентів, які проходили навчання за програмою Erasmus+ в цьому ж університеті, - Назарія -Андрія Сороки та Павла Луцького.

Результатом мобільності викладача стала низка домовленостей про майбутню співпрацю та партнерство у науково-дослідних проєктах, а також про візит представника Католицького університету Левена в ІФНТУНГ.

Саме такі зустрічі та візити, на переконання викладача ІФНТУНГ, будуть сприяти підвищенню якості навчального процесу, інституційній модернізації та розвитку інновацій в нашому університеті відповідно до стандартів ЄС.

  

Українська