ІФНТУНГ сердечно привітав із 100-річним ювілеєм своїх партнерів з AGH

100-літній ювілей відзначає багаторічний партнер Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газуКраківська гірничо-металургійна академія імені Станіслава Сташица (AGH). Це – одна з найкращих, найавторитетніших та одночасно найсучасніших вищих шкіл Польщі, яка славиться науковими школами та  висококваліфікованими фахівцями. Її діяльність займає високі позиції у галузі передових технологій, високо цінується у Польщі та за її межами. Дипломи AGH відкривають двері до кращих вітчизняних та іноземних підприємств та фірм, а фаховість її випускників високо ціниться серед працедавців. Високі позиції AGH засвідчили відвідини президентом Польщі Анджеєм Дудою головних урочистостей з нагоди ювілею, які відбулись 18-19 жовтня цього року.   

Тісна, плідна співпраця вже тривалий час пов’язує AGH з Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу. Спільні освітні та наукові заходи сприяють взаємовигідному розвитку обох ЗВО. Тож привітати наших польських партнерів відправилась почесна  делегації ІФНТУНГ у складі: ректора, проф. Крижанівського Є. І., першого проректора Мандрика О. М., директора Інституту нафтогазової інженерії Витязя О. Ю. та завідувача кафедри інженерної та комп’ютерної графіки Шкіци Л. Є. Представники ІФНТУНГ взяли участь у святковій літургії на честь ювілею, промові ректора AGH Т. Сломки під Collegium Novum Яґеллонського університету, урочистому засідання вченої ради польського ЗВО та інших заходах, передбачених у святкування 100-річного ювілею польської Академії.

Від щирого серця нашим друзям та партнерам з Краківської академії делегація ІФНТУНГ привезла подарунок – ковану інсталяцію авторства коваля Сергія Полуботька, яка символізує дружбу, співпрацю  між нашими університетами, народами та державами. Ректор ІФНТУНГ побажав Краківській академії традиційні «100 lat!»,  які у Польщі прийнято бажати до Дня народження. Слова визнання плідної  100-літньої діяльності Краківської гірничо-металургійної академії під покровительством святої Барбари, яка є опікункою не лише Вашого вишу, але всієї гірничої справи, очільник ІФНТУНГ залишив у Книзі привітань та відгуків з нагоди ювілею AGH .

До привітань долучається вся університетська спільнота й бажає нашим польським колегам успіхів, звершень, нових відкриттів на наступні 100 років!   

 

 

Українська