ІФНТУНГ продовжує роботу в рамках проєкту HUSKROUA/1702/6.1/0022

2 червня відбулась робоча онлайн-конференція в рамках проєкту HUSKROUA/1702/6.1/0022 «Регіональний центр навчання та моніторингу впливу електроустановок на навколишнє середовище – CRIMIGE», який фінансується Європейським Союзом в рамках програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.  Серед  виконавців – представники Технічного університету Клуж-Напока, університетського центру Норд Бая-Маре (Румунія) та Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Зі вступним словом до учасників відеоконференції звернувся перший проректор ІФНТУНГ та менеджер з комунікацій проєкту Олег Мандрик. Завідувач кафедри екології та  координатор проєкту від ІФНТУНГ Ярослав Адаменко представив учасників проєкту від української сторони,  план моніторингу та робочі перспективи, а завідувачка кафедри туризму та технічний експерт  Людмила Архипова презентувала план видання учбового посібника та лабораторного практикуму. Віддалено також брала участь у відеозустрічі фінансовий менеджер проєкту, ст. викладач кафедри теорії економіки та управління Тетяна Кулик, яка прозвітувала про виконання плану закупівель. Адже в межах проєкту планується закупити наступне обладнання:

  • прилади для вимірювання електромагнітного поля – NBM 520, HF-Analyser Set HFW59D plus;
  • прилади для вимірювання шуму – Voltcraf SL-451;
  • прилади для вимірювання вібрації – Voltcraft VBM-100;
  • прилади для вимірювання радіаційного поля – MKS-11GN;
  • GPS-навігатори;
  • офісна та комп’ютерна техніка.

Про розроблення сайту проєкту і його супровід доповів начальник відділу інформаційно-обчислювального центру Тарас Бойчук.

У робочій онлайн-конференції теж взяли участь експерт з екології, доц. кафедри екології Наталія Глібовицька, експерт ГІС, доц. кафедри екології Тарас Качала та перекладач, доц. кафедри філології та перекладу Юлія Стахмич, а також директор Інституту природничих наук і туризму Валерій Омельченко.

Довідково про проєкт «Regional Center for Training and Monitoring of the Environmental Impact of Electrical Installations – CRIMIGE». Загальний бюджет – 272 637,52 EUR, з них 245 373,76 EUR – внесок Європейського Союзу. Частка коштів для ІФНТУНГ – 134 222,00 EUR (120 799,80 EUR – грант ЄС; 13 422,20 EUR – власне співфінансування).

Інформація оновлюється.

Українська