ІФНТУНГ долучиться до створення багатофункціонального нейродіагностичного лікувального центру

Науковці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу вже тривалий час, при потребі, консультують і допомагають суб’єктам некомерційного господарювання, а також виступають в якості експертів у відповідних галузях. Зараз фахівці університету спільно з представниками КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» та румунськими партнерами працюють над підготовкою проєктної заявки в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, яка стосується створення суб’єкта спільних відносин «Багатофункціональний нейродіагностичний лікувальний центр для хворих з судинно-мозковою патологією, серцевою дисфункцією та з порушенням функціонування центральної та периферичної нервової системи».

Так, нещодавно в м. Борша (Румунія) відбулась робоча зустріч, в якій взяли участь науковці ІФНТУНГ (завідувач кафедри обліку та оподаткування Софія Кафка та доценти кафедри прикладної економіки Ірина Гобир і Оксана Савко), представники Івано-Франківської обласної державної адміністрації (Лідія Худецька, головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій), представники КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» (заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Андрій Яворський, лікар Надія Сегін), а також румунські партнери – керівник Recovery Hospital Borsha Лупаску Флорін і представник Sighetul Marmatiei Branch Office of JTS Маріан Фертаді. Керівник проектної групи від університету – проректор з науково-педагогічної роботи Максим Карпаш.

На зустрічі партнери домовились про спільну участь у проєкті, визначили пріоритети діяльності, узгодили та розділили обов’язки щодо підготовки проєктної заявки. Багатофункціональний нейродіагностичний лікувальний центр планується створити на базі КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради». Фахівці переконані, що користь від реалізації проєкту матиме все населення Івано-Франківської області та територіально наближених областей, а саме – особи працездатного віку, серед яких захворювання зустрічаються найчастіше. Очікувані результати від реалізації проєкту – це, насамперед, скорочення затраченого час на діагностику та лікування захворювань і проведення їх профілактики; забезпечення населення Івано-Франківської області якісним діагностичним обслуговуванням з дотриманням європейських стандартів; на 90% підвищення якості діагностичної спроможності та вчасності виявлення  захворювання в цьому закладі тощо.

Українська