Як навчитись досягати успіху у бізнесі?

2 місяці над цим працювали 47 учасниць проекту гендерних ініціатив «Успіх в бізнесі» проекту ПРОМІС, який впроваджує кафедра прикладної економіки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу спільно з Управлінням економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому в рамках спільного проекту Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Федерації канадських муніципалітетів «Партнерство для розвитку міст».

І сьогодні, 26 грудня, у святковій передноворічній залі Центру розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» ІФНТУНГ організатори та учасники зібрались підбити підсумки та похвалитись здобутками, вручити та отримати сертифікати.

«Особливо приємно усвідомлювати те, що ІФНТУНГ є ініціатором, реалізатором багатьох проектів, які служать розвитку та самореалізації особистості, не зважаючи на її вік, стать, статус, - говорить проректор з науково-педагогічної роботи університету, проф. Ліліана Гораль. – Наш бізнес-інкубатор стає все цікавішим і потрібнішим для нашого міста, докладає чимало зусиль, щоб зробити місто цікавим, привабливим для інвесторів. Та й університет неодноразово доводив місту, що саме тут вчать креативно мислити та активно розвиватись!»

І на підтвердження цих слів учасниці проекту запланували похвалитись своїми успіхами – презентували свої кращі бізнес-ідеї перед самим міським головою Русланом Марцінківим, який завжди користується можливістю побачити результати спільних зусиль міста та університету для розвитку суспільства. Він справедливо вважає, що ІФНТУНГ, як жоден інший університет, сприяє жінкам – потенційним підприємницям, в активізації їхнього потенціалу щодо організації власного бізнесу в сучасних умовах господарювання. Справжнім передноворічним сюрпризом стали для нього презентовані бізнес-ідеї:

  • Аромадіагностика: безпечна профілактика здоров’я ( Л.Шевага);
  •  Відкриття школи аристократичних манер «KG elegance» (Х. Груб’як);
  • Організація проведення навчального курсу «Копірайтинг: від азів до майстерності» ( Н.Мельник);
  • Екологічний туризм ( Н.Заставна);
  • Відкриття кав’ярні 4.5.0 дружин учасників бойових дій (О.Боврикович);
  • Тури змін та саморозвитку – change yourself ( В.Синоверська);
  • Snail – розвиток культури споживання равликів в регіоні (А.Нагірна).

«Креативність серед учасниць упродовж курсу просто зашкалювала, ділиться враженнями від проекту, – завідувачка кафедри прикладної економіки, координаторка ЦРП «Бізнес-Інкубатор» ІЕМ Уляна Бережницька. Але й університет постарався. Поруч з  нашою кафедрою активно були задіяні  кафедри підприємництва та маркетингу, обліку та оподаткування, суспільних наук. Без командного духу не впорались би! Підсумовуючи результати навчального курсу «Успіх в бізнесі», хочу відзначити високу зацікавленість жінок міста  Івано-Франківська до програми. Тож є потреба продовжити таке навчання і в майбутньому».

Добре говорять, що думки (читай – побажання) – матеріальні. Не встигли в університеті подумати, що варто продовжити проект, як Надія Кромкач, начальник управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради, запевнила присутніх, що вже відбулось обговорення і ухвалено на місцевому рівні рішення – підтримати подальшу реалізацію теоретично-практичного курсу «Успіх у бізнесі».

Тож вітаємо сертифікованих учасниць, які, до слова, ще упродовж січня-лютого будуть отримувати індивідуальні консультації, передбачені проектом, та чекаємо на успішне продовження успішного проєкту!

Довідково: Гендерна ініціатива «Успіх в бізнесі» проекту ПРОМІС впроваджується на території міста Івано-Франківська протягом 6-ти місяців з жінками – потенційними підприємницями. Головною метою даного проекту є популяризація та сприяння активізації підприємницького потенціалу українського жіноцтва щодо організації власного бізнесу в сучасних умовах господарювання.

Проект  передбачає впровадження теоретико-практичного курсу навчання для 2-х груп жінок (не менше 20 осіб в кожній групі) з основ організації та ведення власного бізнесу. Навчання відбувалося у Центрі розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» ІФНТУНГ протягом двох місяців (листопад – грудень 2019 року). Інноваційність курсу полягала у тому, що навчання проводилося із застосуванням практичних кейсів та навчальних матеріалів, які використовуються на практичних заняттях в університеті, водночас із адаптацією потреб для слухачів. В рамках проекту передбачено також консультації та індивідуальний супровід потенційних підприємниць.

 

Українська