Як впливати на розвиток бізнес-компетентностей в системі вищої освіти України?

Саме на вирішення цього питання був спрямований перший Creative Spark Policy Forum 2020: вища освіта та бізнес-компетентності для креативних індустрій, організований Британською радою, в якому взяли участь  представники команди Creative Spark від Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Загалом форум об'єднав представників міністерств, які дотичні до креативних індустрій, агенцій, фондів, закладів вищої освіти, українських і британських партнерів програми Creative Spark. Так, університет на заході представляли учасники команди проєкту, доценти Артур Воронич і Віталій Цих. Окрім того, у форумі взяв участь і представник нашого партнерського Університету Ковентрі (Велика Британія) д-р Річард Томлінс, який, до того ж, був один із спікерів на ІІІ панельній дискусії, де обговорювались моделі та підходи до розвитку бізнес-компетентностей для креативних індустрій у вищій освіті.

Серед інших ключових гостей форуму варто відзначити: Елісона Прайса - провідного консультанта агенції Enterprise Evolution (Велика Британія); Пауло Монтемурро - директора Materahub (Італія); Олега Шарова - генерального директора, Директорат вищої освіти і освіти дорослих, Міністерство освіти і науки України; Ірину Подоляк - заступника міністра, Міністерство культури, молоді та спорту України; Дмитра Романовича - заступника міністра, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Під час заходу фахівці індустрії обговорили питання ролі закладів вищої освіти у розвитку бізнес-компетентностей для креативних індустрій, адаптацію навчальних програм до потреб ринку, вивчали моделі та підходи для розвитку бізнес-компетентностей в Україні та Великій Британії.

Другий день форуму передбачав зустріч партнерів програми Creative Spark. Загалом в Україні функціонує 10 партнерств програми Creative Spark. Під час зустрічі представники обговорили основні виклики, які виникають при реалізації проєктів і як покращити роботу в мережі Creative Spark в Україні.

Планується, що в подальшому такий форум стане майданчиком для розвитку політик, використовуючи напрацювання програми Creative Spark.

Українська