Чому навчались в лабораторії бурових промивальних рідин фахівці бурової компанії «Горизонти»?

В  навчально-дослідницькій лабораторії бурових промивальних рідин  кафедри буріння свердловин Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбувся практично-лабораторний тренінг  для  фахівців ТОВ «Бурова компанія «Горизонти».

Викладачі кафедри – професор Михайло Мислюк та доценти Ольга Бейзик й Володимир Богославець    навчали    упродовж 5-ти днів фахівців бурової компанії практичним  компетенціям у приготуванні  бурових промивальних рідин (БПР),  їх хімічної обробки  та проведення лабораторних аналізів БПР згідно стандартів Американського нафтового інституту (АРІ). Велику увагу під час тренінгу   було також приділено практично-технологічним розрахункам, з якими доводиться систематично мати справу інженерам-технологам. Для учасників  тренінгу  були підготовані теоретичні та практичні питання з хімії глин, забруднення та очищення промивальних рідин від вибуреної породи.  У фокусі тренінгу були й  методи визначення реологічних властивостей бурових розчинів та  сучасні методики для обробки даних ротаційної віскозиметрії, які  презентував  учасникам проф.  Михайло Мислюк.

На кілька днів на тренінг завітав  начальник відділу бурових розчинів ТОВ «Бурова компанія «Горизонти» Володимир Мачишин, щоб взяти активну участь в роботі спільно зі своїми підлеглими.

В останній день тренінгу  його учасники     складали випускний кваліфікаційний іспит.  За його результатами будуть видані сертифікати. Варто додати, що на тренінги на базі лабораторії бурових промивальних рідин існує великий запит серед фахівців нафтовидобувної галузі, тож вони відбуваються регулярно.  Адже університет  справедливо вважається лідером якісних освітніх послуг в нафтогазовій галузі, який має потенціал не лише навчати студентів, але й удосконалювати професійні навички досвідчених фахівців.

Українська