Участь у ґрантових програмах: з чого починати

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу щороку укладає нові та продовжує угоди з іноземними установами, а також реалізовуює міжнародні проєкти від Європейської комісії та проєкти в межах транскордонної системи співробітництва. Керівництво університету розуміє, що саме участь у міжнародних програмах і проєктах – це один із найкращих показників розвитку навчального закладу та додаткове джерело фінансування.

Протягом тижня, з 19 по 29 жовтня, в університеті проходили зустрічі по міжнародній діяльності з представниками навчально-наукових інститутів. Зважаючи на карантинні обмеження, зустрічі проходили в змішаному форматі (онлайн/офлайн). Основна мета – покращити показники міжнародної діяльності ІФНТУНГ. Так, під час зустрічей проректор з науково-педагогічної роботи,  до компетенції якого належить міжнародна діяльність ІФНТУНГ, проф. Максим Карпаш розповів присутнім про можливості додаткового фінансування діяльності кафедр через участь в міжнародних проєктах, а також запропонував збільшувати кількість навчальних програм англійською мовою для можливості залучення до навчання іноземних студентів. Директор центру міжнародного співробітництва, доц. Артур Воронич ознайомив учасників з існуючими ґрантовими можливостями, до яких можуть долучитись як студенти, так і викладачі інститутів (нагадаємо, що до 6 листопада продовжено термін подачі заяв для участі у Virtual English Clubs в рамках проєкту Creative Spark). 

Під час зустрічей також  було анонсоване навчання по написанню проєктів для викладачів, яке пройде в кінці року (точну дату повідомимо згодом). Для участі потрібно сформувати команду та мати оформлену ідею для подання на ґрантові конкурси.

Українська