Управління ОСББ – на професійному рівні!

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, на базі Інституту економіки та менеджменту, розпочалося навчання та сертифікація за програмою «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)». Перше заняття на тему «Організаційно-правові аспекти діяльності управителів багатоквартирними будинками в Україні. Управління житловим фондом та особливості його утримання» провів експерт громадської спілки «Експертна Міжгалузева Асоціація України», к.ю.н. Нікончук А.М. Слухачів привітали завідувач кафедри підприємництва та маркетингу ІФНТУНГ, експерт ЕМАУ, проф. Перевозова І.В., директор ІЕМ ІФНТУНГ, проф. Дзьоба О.Г. та директор ІПО ІФНТУНГ, проф. Кісь С.Я.

Така програма на базі ІФНТУНГ буде діяти постійно. Вона дає унікальну можливість отримати кваліфікаційний сертифікат «Менеджер (управитель) житлового будинку(групи будинків)». Тож для підготовки фахівців за цим напрямом в Навчальному центрі «ЕМАУ-Академія» на базі ІФНТУНГ триває постійний набір груп на курс «Організація діяльності з управління житловим комплексом». Після завершення навчання слухачі отримають Посвідчення державного зразка з підтвердженням проходження ними цього курсу. Водночас вони матимуть можливість пройти незалежну професійну атестацію в акредитованому органі з сертифікації, що передбачає складання кваліфікаційного іспиту. За результатами професійної атестації заявник отримує кваліфікаційний Сертифікат за фахом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)».

На навчання запрошують осіб, які мають досвід управління будинками ОСББ (перевагу мають практики з досвідом управління будинком); керівників підприємств та фізичних осіб-підприємців, які займаються суміжною діяльністю з утримання будинків та прибудинкових територій; осіб, які мають керівний досвід у сфері ЖКГ та відповідну базову освіту.
Воно відбуватиметься в начальному центрі «ЕМАУ-Академія» в партнерстві з Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та триватиме 72 акад. години, відповідно до навчально-тематичного плану, затвердженого Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (від 05 травня 2016 р.).

До викладання запрошені як досвідчені практики в сфері управління житлом, так і викладачі провідних профільних вищих навчальних закладів, а також сертифіковані спеціалісти у сфері технічного регулювання. В Івано-Франківську навчання «літньої групи» групи слухачів курсу розпочато 12 грудня цього року. Групи формуються згідно із поданими заявами, але не менше 17 осіб у групі. Навчання проводиться у відповідності до затвердженого графіку у денний час. Його тривалість – 8 навчальних днів, а вартість становитиме 6 200 грн.

Довідково. З метою отримання кваліфікаційного Сертифікату за фахом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» можна звертатися до Органу сертифікації персоналу (ОСП) Сертифікаційного центру «СТАНДАРТ» (Атестат акредитації від Національного агентства з акредитації України № 6О037 від 29 січня 2019 р.).
Сертифікаційний центр «СТАНДАРТ» є дійсним членом Громадської спілки «Експерта Міжгалузева Асоціація України» (ЕМАУ)
Складання кваліфікаційного іспиту можливе одразу після навчання  або протягом півроку після його завершення.

Перелік документів, що має надаватися кандидатом/слухачем:
1. Паспорт (копії).
2. Ідентифікаційний код (копії).
3. Копії диплому або іншого документу, що підтверджує здобуту базову освіту.
4. Заява (за затвердженою формою).
5. Документ, що підтверджує стаж роботи не менше 5 років загалом та не менше 2 років у сфері управління житлом або в суміжних сферах. Серед таких документів можуть бути:
• копія трудової книжки або копії сторінок із неї з необхідними записами,
• копія наказу про прийняття на роботу,
• копія трудової угоди,
• для керівників підприємств, голів ОСББ/ЖБК — виписка з реєстру,
• Інші документи, що можуть бути надані на підтвердження досвіду роботи.
6. Копії документів, що підтверджують додаткове навчання, підвищення кваліфікації, проходження підготовки/перепідготовки тощо.
Попередня реєстрація на навчання – за телефонами, наведеними нижче.

За роз’яснювальною інформацією щодо навчання та професійної атестації можна звертатися до:

Навчального центру «ЕМАУ-Академія»
м. Київ, вул. Марії Капніст (Желябова), 2, корп. 2, оф. 301
Ольга Устименко
+38 (067) 314-10-15
emau-study@ukr.net
http://emau.kiev.ua/navchannja-za-fahom-menedzher-upravitel/

Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу
м. Івано-Франківськ, вул. Шопена, 1 , кім.226
Перевозова Ірина Володимирівна
+380673423720
mik@nung.edu.ua, а також

м. Івано-Франківськ, вул. Карпатська, 15, каб. 0511
Кісь Святослав Ярославович
+38(050)3381274
ipo@nung.edu.ua

Проконсультуватися щодо навчання та отримання кваліфікаційного Сертифікату за фахом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» можна за тел. +380673423720 (Перевозова І.В.)

 

Українська