Стартувало закордонне стажування викладачів у Поморській Академії

Тримісячне закордонне стажування в партнерському навчальному закладі - Поморській Академії (м. Слупськ, Польща), розпочалось для викладачів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. До складу делегації, яку очолила проректор з науково-педагогічної роботи, професор Гораль Ліліана Тарасівна, входять: завідувач кафедри менеджменту та адміністрування, професор Полянська Алла Степанівна, завідувач кафедри обліку та оподаткування, доцент Кафка Софія Михайлівна, професор кафедри менеджменту та адміністрування Запухляк Іванна Богданівна та доцент кафедри фінансів Шийко Віра Ігорівна. Стажування проходить на кафедрі менеджменту та соціальних наук Поморської академії.

Інтеграція українських викладачів до європейського освітнього простору й ознайомлення з можливостями, які такий крок передбачає – саме такою є мета стажування. Для її досягнення польські колеги організували для викладачів цікаві зустрічі, насичені заняття, пізнавальні й інноваційні методики викладання, які з легкістю сприймаються та змушують розвиватися.

Важливим під час закордонного стажування було також спілкування між колегами. Так, в рамках офіційної програми відбулася зустріч проректора ІФНТУНГ, професора Ліліани Гораль із проректором Поморської академії, професором Данутою Герчинською, на якій обговорювалася програма стажування та умови подальшої співпраці університетів. Також відбулась зустріч викладачів нашого університету із завідувачем кафедри менеджменту, професором Евою Матускою, на якій обговорювалися завдання проходження стажування та визначили теми наукових робіт.

Разом із викладачами ІФНТУНГ цікавий та пізнавальний міжнародний досвід навчання отримують 20 студентів Інституту економіки та менеджменту усіх спеціальностей, які поїхали за програмою академічної мобільності на семестрове навчання до Поморської Академії.

Відзначимо, що закордонне стажування в Поморській Академії дозволяє, в першу чергу, ознайомитися із досвідом наших колег, отримати досвід, побачити та порівняти студентське середовище й окреслити перспективи подальшої співпраці.

Українська