Посвята в нафтовики студентів Інституту нафтогазової інженерії

12 вересня 2014 року на площі перед головним корпусом ІФНТУНГ відбулась урочиста церемонія посвяти в нафтовики студентів інституту нафтогазової інженерії. Дійство приурочене до відзначення професійного свята Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості.

З першим в житті професійним святом студентів-першокурсників привітали проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Степан Чеховський, директор інституту нафтогазової інженерії, доц. Олег Витязь та почесні гості свята – багаторічний голова ДЕКу спеціальності «Буріння свердловин», Заслужений працівник нафтової та газової промисловості, начальник Прикарпатського УБР (2003-2009рр.) Іван Федорук та начальник Бориславського УБР, випускник ІФНТУНГ Ігор Михайлишин.

"Тільки зануривши руку в нафту, можна стати справжнім студентом інституту нафтогазової інженерії національного технічного університету нафти і газу", – сказав директор інституту доц. Олег Витязь. На урочисту церемонію прибула Королева нафти, яка передала почесним гостям кубки, повні «чорного золота», для проведення ритуалу посвяти. Досвідчені нафтовики, професіонали своєї справи Іван Федорук, Ігор Михайлишин та завідувач кафедри транспорту і зберігання нафти і газу, проф. Марія Середюк потисли руки, змочені нафтою, понад 350 студентам-першокурсникам інституту нафтогазової інженерії.

На урочистій церемонії посвяти панував піднесений настрій та щирі емоції радості. Ми вирішили поцікавитись в новоспечених нафтовиків чому вони обрали для себе саме таку професію.

"Я вирішила для себе, що хочу працювати саме в сфері нафтогазової промисловості тому, що вважаю професію нафтового інженера дуже престижною і хочу в майбутньому стати справжнім фахівцем своєї справи. Окрім того я вірю, що хорошими інженерами можуть бути не тільки чоловіки, але і жінки", - каже студентка групи ПС-14-3, Гершун Богдана.

"Особисто для себе я вирішив, що хочу працювати в Україні, розвивати нашу державу, не хочу виїжджати за кордон. Нафтогазова промисловість, на мою думку, є дуже перспективною, адже у нас в Україні є ще багато нерозвіданих родовищ, розробляються нові технології видобутку, ну і не варто забувати про поклади сланцевого газу. Я впевнений, що після закінчення університету нафти і газу я зможу знайти собі роботу. До речі, мені дуже сподобалась церемонія посвяти в нафтовики. Королева нафти просто красуня! (жартує студент). Ні, справді, мені дуже сподобалось! В інших ВНЗ такого немає, а тут кожному ще й руку потисли з нафтою. От дивишся на ту нафту, що на руці і надієшся, що в майбутньому в тебе буде її дуже дуже багато", - своїми думками та враженнями ділиться студент групи ВНГ-14-2, Гнип Назарій.

Після урочистої церемонії посвяти студентів-першокурсників в нафтовики в університеті відбулось урочисте засідання до Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості. Професорсько-викладацький склад та студентів привітав проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку, доц. Олег Дзьоба та разом з директором інституту нафтогазової інженерії доц. Олегом Витязем, згідно з наказом ректора, нагородили професорів, викладачів та студентів університету грамотами та грошовими преміями за досягнуті успіхи. 

Кореспондент прес-служби ІФНТУНГ

Неля Грималюк

Організацією свята займався Центр культури і дозвілля студентів. Перед мікофоном заступник директора Центру культури Антоніна Гавриленко На святі були присутні (зліва-направо) начальник Бориславського УБР Ігор Михайлишин, директор інституту нафтогазової інженерії, доц. Олег Витязь, начальник Прикарпатського УБР (2003-2009рр.) Іван Федорук, проректор з наук.-пед. роб., проф. Степан Чеховський, директор Центру культури Володимир Литвиненко, проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку, доц. Олег Дзьоба, проректор з наук.-пед. роб., проф. Марян Галущак та завідувач кафедри транспорту і зберігання нафти і газу, проф. Марія Середюк З привітальним словом та побажаннями до студентів-першокурсників інституту нафтогазової інженерії звернувся проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Степан Чеховський Перед мікрофоном директор інституту нафтогазової інженерії, доц. Олег Витязь Студентів вітає начальник Бориславського УБР, випускник ІФНТУНГ Ігор Михайлишин Студентів вітає Заслужений працівник нафтової та газової промисловості, начальник Прикарпатського УБР (2003-2009рр.) Іван Федорук З музичним номером - піснею "Ai Se Eu Te Pego (Nosa Nosa)" виступив студент університету Томаш Дельфіну Мануел (Ангола) На урочисту церемонію в супроводі нафтовиків прибула Королева нафти  Урочистий ритуал посвяти нафтовою проводить Заслужений працівник нафтової та газової промисловості, начальник Прикарпатського УБР (2003-2009рр.) Іван Федорук      Урочистий ритуал посвяти нафтовою проводить начальник Бориславського УБР  Ігор Михайлишин  Урочистий ритуал посвяти нафтовою проводить завідувач кафедри транспорту і зберігання нафти і газу, проф. Марія Середюк  Загальна фотографія студентів-першокурсників інституту нафтогазової інженерії разом з директором інституту, доц. Олегом Витязем, завідувачем кафедри буріння нафтових і газових свердловин, проф. Ігорем Чудиком та Королевою нафти   Королева нафти   Члени студентського відділення спілки нафтових інженерів SPE

 

 

Українська