"Наука і знання ІФНТУНГ для ОТГ"

Сьогодні, 3 жовтня, науковці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу взяли участь у заході "Ярмарок вакансій", організованому за ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України в рамках реалізації програми "Наука і знання — для ОТГ". До складу делегації від університету ввійшли: проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Гораль Л.Т., в.о. директора Інституту економіки та менеджменту, проф. Дзьоба О. Г., завідувач кафедри кафедри менеджменту і адміністрування, проф. Полянська А. С., завідувач  кафедри кафедра теорії економіки та управління, доц. Сімків Л. Є., доценти Побігун С. А., Метошоп І. М., Андрійчук І. В, Степанюк Г.С., Кочкодан В.Б., Неміш Ю.

Предметом зустрічі було обговорення перспектив співпраці закладів вищої освіти Прикарпаття з ОТГ Івано-Франківщини. Проректор з науково-педагогічної роботи Гораль Л. Т. поділилася досвідом співпраці ІФНТУНГ та ОТГ, відзначаючи, що "Реформа самоврядування потребує нової освітньої платформи. Відповідно, ОТГ потрібні більш кваліфіковані кадри, а ми їх пропонуємо". Університет готовий практично допомагати вирішувати стратегічні проблеми, з якими новостворені територіальні громади часто зустрічаються. Також Ліліана Тарасівна наголосила на перспективах майбутнього партнерства у різних напрямах, зокрема: академічної мобільності, сфер дослідження та розвитку, охорони навколишнього середовища, науково-педагогічної та соціо-економічної сфер.
За результатами зустрічі підписано угоди про співпрацю із Ланчинською ОТГ, Брошнів-Осадською ОТГ, Дзвиняцькою сільською радою, Яблунівською ОТГ.

Відзначимо, що в рамках "Ярмарки вакансій" колектив Інституту економіки і менеджменту ІФНТУНГ провів низку профорієнтаційних заходів щодо можливостей та перспектив навчання в ІФНТУНГ.

Нагадаємо, що цього року ІФНТУНГ підписав Меморандум про співпрацю з Івано-Франківським регіональним відділенням Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України". Цей документ передбачає проходження практики та стажування, надання можливостей для підвищення кваліфікації, спільну науково-дослідну роботу, а також організацію роботи щодо підготовки та подання спільних проектних заявок для отримання грантів, стипендій та інших видів фінансування.

 

Українська