Мрійте і дійте!

В такий спосіб можна втілити в реальність навіть, на перший погляд, неймовірне. Про це добре знають випускники курсів з основ комп’ютерної грамоти та англійської мови, які завершилися сьогодні в Центрі розвитку підприємництва «Бізнес-інкубатор» Інституту економіки та менеджменту Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Кілька місяців тому сюди прийшли люди золотого віку, мешканці обласного центру, які твердо вирішили, що їм конче потрібно перейти з комп’ютером на «ти» або закласти міцні підвалини опанування іноземної мови. Працювати довелося дуже інтенсивно – терміни стислі. Але вже сьогодні отримали випускні сертифікати – свідчення своїх перших (однак не останніх) досягнень.

На урочистості завітав міський голова міста Івано-Франківська Руслан Марцінків, адже саме завдяки співпраці мерії з ІФНТУНГ і народився цей соціальний проект. Він є результатом вивчення найкращого світового досвіду, який, звісно, доводиться адаптувати до вітчизняних реалій. Але, попри те, що рівень доходів пенсіонерів країн ЄС і України важко порівнювати, Руслан Романович наполягає: наші громадяни повинні відчувати турботу міської влади. Тому мерія розширює соціальні програми, орієнтовані на пенсіонерів – від прощ і відпочинку в таборі «Лімниця» й до навчальних курсів в ІФНТУНГ. «Це хороша робота, яку спільно робимо, - звернувся він до сьогоднішніх випускників, - корисний час, коли ви могли повчитися, поспілкуватися, визначити собі якісь цілі (адже навчаєтесь із певною метою). Вчитися ніколи не пізно й потрібно, особливо у світі, який так швидко змінюється, й невідомо, які технології будуть вже через 10 – 15 років. Тим більше в ситуації, коли в багатьох діти й онуки за кордоном і необхідно вміти звязатися з ними. Це вимога часу».

Гостро її відчуваючи, мешканці міста буквально вишиковуються в чергу на курси в ІФНТУНГ. Очільниця «Бізнес-інкубатора» Уляна Бережницька розповідає, що вже на наступні курси англійської мови отримано 51 заявку, а опанувати комп’ютерну грамоту хоче 141 особа. Інтерес до навчання зростає щодня. Тому завідувачка кафедри підприємництва і маркетингу Ірина Перевозова й завідувачка кафедри філології та перекладу Оксана Когут поділилися планами щодо подальшого розвитку програм і від щирого серця подякували викладачам, які долучилися до їх реалізації – доценту кафедри філології та перекладу Оксані Гордій і доцентам кафедри  Оксані Василик і Христині Обельницькій, за сумлінну працю, яка піднімає авторитет університету в громаді міста.

…Новий рік – на відстані кількох днів від нас, тож у «Бізнес-Інкубаторі» лунали святкові вітання. А вже незабаром у його стіни прийдуть новачки – кожен зі своїми мріями. І тут вони обов’язково здійсняться!

 

Українська