За перекладацькою підтримкою місто звернулось до ІФНТУНГ

Цьогоріч вперше Івано-Франківськ приймав міжнародну Асамблею  "Кільце ковальських міст Європи", на яку з’їхались 50 учасників з 5 країн Європи (Нідерланди, Норвегія, Німеччина, Італія та Іспанія). В роботі заходу брали активну участь не лише ковалі, але й міські чиновники та Міський голова Руслан Марцінків – адже на форум прибуло 18 мерів європейських міст.

Щоб добре порозумітись з іноземними гостями на різних заходах в рамках Асамблеї – а це і круглі столи, і творчі принади, і конкурси молодих ковалів і, звичайно, спільна робота ковалів, яку подарували нашому місту на згадку про цю подію, за перекладацькою підтримкою до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з офіційним листом звернулась Басараб-Ганчак У. В., начальник відділу міжнародних зв’язків, туризму та промо Івано-Франківського міськвиконкому.

І таку допомогу надала кафедра філології та перекладу ІГПДУ ІФНТУНГ. Вісім кращих студентів 4 курсу та одна магістрантка спеціальності «Філологія», два викладачі кафедри плідно попрацювали для взаєморозуміння та налагодження зв’язків. Переклади здійснювались на англійську, німецьку та українську мови. Комфортно було не лише іноземцям почуватись в чужій країні, але й перекладачам-студентам, які гідно витримали тест на професійність. А високий фаховий рівень викладачів – доц. Павлика В. І. та доц. Мучки М. З., тільки зайвий раз підтвердив високу кваліфікацію професорсько-викладацького складу кафедри філології та перекладу. Німецькомовні гості висловили перекладачам та гідам подяку за супровід та переклад, завдяки якому «вони могли насолоджуватись всіма заходами» Асамблеї.

Довідково. Такі асамблеї відбуваються в кожному місті, яке належить до організації, а Івано-Франківськ є членом цієї міжнародної організації вже 10 років. На заході звітують та складають плани на новий рік. Асамблея може працювати у різних сферах, серед яких обмін досвідом муніципальних та мистецьких представництв. Гостям продемонстрували фільм про туристичні принади міста, а також презентували його економічний потенціал та міжнародні проекти, які на цей час втілюються в життя. Відбулись творчі виставки, майстер-класи, інші креативні заходи на території палацу Потоцьких.

   

 

Українська