В пріоритеті – розвиток туризму

У рамках проєкту міжнародної технічної допомоги ЄС щодо популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на транскордонній території Румунії й України протягом 24-26 листопада проходять онлайн-тренінги для суб'єктів туристичної діяльності Івано-Франківської області та засідання Туристичної ради Івано-Франківської області.

З вітальним словом до учасників звернувся перший проректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, проф. Олег Мандрик: «Наш університет займає активну позицію щодо участі в міжнародних програмах. І зараз ІФНТУНГ реалізовує шість міжнародних проєктів. Завдяки проєкту з популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на транскордонній території Румунії й України в нашому університеті триває реконструкція Геологічного музею, мінералогічна колекція якого внесена до Державного реєстру наукових об'єктів, що становлять національне надбання. Це дозволить більш якісно проводити науково-просвітницьку й екскурсійну діяльність як для відвідувачів з України, так із закордону. Крім цього, музей стане центром навчання та розвитку студентів обох університетів. Сподіваємось, що цей тренінг допоможе знайти нові можливості для просування та популяризації важливих історико-культурних об`єктів Прикарпаття».

Учасників  заходу також привітали: завідувачка кафедри туризму, проф. Людмила Архипова, начальник відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Передерко, голова Туристичної ради Івано-Франківської області Андрій Матійчик, директорка туристичної фірми «Надія» Мирослава Нодь.

Протягом трьох днів воркшопи для учасників проводять спікери з України та Румунії. Уже було презентовано стратегії й інструменти для просування об'єктів історико-культурної спадщини транскордонного регіону, їх популяризації через розробку туристичних продуктів. Начальник відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко презентував звіт про стан розвиту туризму в Івано-Франківській області у 2020 р. в епоху нової реальності, а доцентка Сучавського університету Штефана чел Маре Кармен Часовскі розповіла про румунський досвід щодо створення туристичних продуктів, базованих на матеріально-культурній спадщині дестинацій, а також про тренди креативного туризму.

Також відбулась презентація нової регіональної програми розвиту туризму в Івано-Франківській області й обговорення ініціатив бізнесу щодо зміни законодавства у сфері регулювання туризму.

 

Українська