Вітаємо випускників проєкту «Норвегія-Україна»!

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу 17 липня радо вітав учасників онлайн-урочистостей, присвячених випуску слухачів програми перепідготовки військовослужбовців, ветеранів і членів їхніх сімей за проєктом «Норвегія -Україна . Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему».

Незважаючи на зміну формату, урочистий випуск відбувся із дотриманням усталених традицій. Після виконання гімнів Норвегії й України,  із завершенням навчання слухачів привітали:  координаторка проєкту «Норвегія – Україна» Ольга Філіна,  координатор проєкту в Івано-Франківську, проректор ІФНТУНГ Максим Карпаш, менеджер проєкту Ольга Попович та викладачі.

Через пандемію й оголошений карантин, вперше в історії реалізації проєкту в ІФНТУНГ (з 2014 року) навчання слухачів відбувалось в онлайн-режимі: «Шлях до знань і самовдосконалення слухачів курсу «Підприємництво та лідерство» тривав  три місяці. Це був нелегкий час як для організаторів, викладачів, так і для учасників проєкту. Але нові виклики не тільки не зупинили нас, а навпаки - зміцнили й дали поштовх для подальшого вдосконалення. Слухачі швидко адаптувались і спільно з викладачами знайшли креативні підходи для покращення сприйняття навчального матеріалу. Крім того, онлайн-формат дав змогу розширити географію слухачів: в цьому семестрі до навчання долучились і представники сусідніх областей. Так, професійну перепідготовку та соціальну адаптацію змогли пройти люди з віддалених регіонів і ті, хто не мав би можливості відвідувати заходи в офлайні. Тож кожен виклик потрібно розцінювати як можливість рухатись вперед, адже саме так ми розвиваємось і стаємо сильнішими!», - розповідає керівник проєкту «Норвегія-Україна» в Івано-Франківську, проректор ІФНТУНГ Максим Карпаш.

Під час навчання викладачі курсу «Підприємництво та лідерство» використовували всі можливі формати для доступного викладення матеріалу: презентації, відео, на практичних заняттях слухачі працювали  як індивідуально, так і по групах в окремих кімнатах (ZOOM), що дозволяло зробити навчальний процес цікавішим та ефективнішим. А на одному із занять використовували онлайн-версію Бізнес гри Business Canvas Cards Game, розробленої учасниками проєкту в рамках програми Creative Spark спільно з університетом Ковентрі (Великобританія). Також для слухачів був проведений вебінар «Модель Бізнес Канви - проривне бізнес планування» за участю професора Університету Ковентрі Річарда Томлінса та представниці Торгово-промислової палати в Івано-Франківській області Наталії Бартків.

Так, завдяки якісному навчанню та комплексному підходу викладачів, учасникам проєкту вдалось здобути всі необхідні знання та опанувати потрібні навики,  подолати деякі психологічні бар’єри, знайти нову мету і, зрештою, навчитись самостійно будувати свою траєкторію життя.

Додамо, що після пом’якшення карантину та покращення епідеміологічної ситуації  слухачі курсу зможуть зібратись безпосередньо і, за бажанням, відвідувати офлайн-заходи, які будуть організовані для групи осіннього семестру.

 

Українська