Ви – майбутнє України!

Із цими напутніми словами, сповненими гордості, наставники відправили в самостійне життєве плавання випускників Інституту архітектури, будівництва та енергетики Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Дипломи магістрів тут урочисто вручили молодим фахівцям, які завершили навчання за спеціальностями «Архітектура та містобудування», «Будівництво та цивільна інженерія», «Геодезія та землеустрій», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Вони ще не зачинили за собою двері альма-матер, а викладачі вже сумують за ними – такий хороший цього року випуск.

За п’ять із половиною років їхні вихованці, завдяки наполегливій праці, дуже стрімко виросли – багатьом вручали дипломи з відзнакою. Хтось сягнув значних висот у вивченні іноземної мови, хтось паралельно завершив навчання за програмою подвійних дипломів, хтось брав участь у міжнародних програмах студентського обміну. Що казати, навіть на  урочистостях були присутні не всі – двоє студентів саме зараз перебувають у Швеції за програмою «Еразмус+». Вони ж бо не діти, а дорослі й відповідальні за своє життя люди, з яких вже багато хто працює за фахом. Тому й розмова з ними була святкова, але водночас дуже доросла – про майбутнє.

Перший проректор ІФНТУНГ Олег Мандрик, вітаючи магістрів від імені ректора університету Євстахія Крижанівського, керівництва ІФНТУНГ, відзначив саме ті шанси, якими у свій час змогли скористатися випускники:
 -У вас було багато можливостей – не тільки здобувати знання, навички, уміння, але й пройти практики на базових підприємствах і в Україні, і за її межами, взяти участь у міжнародних обмінах, зокрема за програмою «Еразмус+», пройти навчання в Краківській гірничо-металургійній академії, що є нашим партнером за програмою подвійних дипломів. Це все свідчить про те, що університет намагався відкрити для вас всі двері. Професорсько-викладацький склад прагнув надати вам всі знання, необхідні для подальшої роботи. Тому хочу привітати не тільки вас, але й подякувати за цю працю директору Інституту М.П.Мазуру; завідувачам кафедр, котрі є гарантами вашої підготовки як фахівців; професорсько-викладацькому складу; вашим кураторам; працівникам деканату. Кожному з наших випускників бажаю знайти свою стежину, але спочатку зробити це у своїй країні, адже в багатьох із вас держава вклала кошти для фахової підготовки. Залишайтесь патріотами своєї Батьківщини! Ви – майбутнє України!

Більше фото за посиланням https://drive.google.com/open?id=1zkDNXQhgUlYDNUF4YAWGyo_21z15Gz6I

Українська