«Успіх в бізнесі»: проєкт набирає обертів!

Проєкт гендерних ініціатив «Успіх в бізнесі» успішно впроваджується в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу з листопада цього року. Його реалізовує кафедра прикладної економіки на базі Центр розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» Інституту економіки та менеджменту спільно з управлінням економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за підтримки Асоціації міст України (АМУ) в рамках спільного проекту АМУ та Федерації канадських муніципалітетів «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС).

Відзначимо, що ще з часу оголошення набору на навчання (10 жовтня 2019 року) проєкт набув великої популярності: 94 особи виявили бажання навчатись на курсах. Так, починаючи з 1 листопада, 47 жінок -  потенційних підприємниць, почали відвідувати 2-х місячне навчання (загалом - 216 годин). Заняття проходять в ЦРП «Бізнес-Інкубатор» тричі на тиждень. Інноваційність навчального курсу полягає у тому, що заняття передбачають застосування практичних кейсів, навчальних матеріалів з адаптацією до потреб для слухачів.  

За перший місяць учасниці засвоїли багато цінної інформації. Зокрема, у блоці навчання №1 «Від бізнес-ідеї до бізнес-плану» жінки проявили свої лідерські якості, дізнались про суть підприємництва, а також навчились правильно формулювати свої бізнес-ідеї. У навчальному блоці 2 «Аналіз ринку і маркетинговий план» учасниці з’ясували, які у підприємства можуть виникнути ризики, дізнались про шляхи їх мінімізації та нейтралізації, тобто, загалом, дослідили ринок та його основні аспекти. Слухачі також дізнались як правильно знайти свого споживача, розробили власну політику маркетингу, бренд-менеджменту, що сприятиме посиленню позицій жінок в обраній діяльності.

І це тільки початок, адже навчання триває до кінця грудня. Попереду – ще декілька навчальних блоків, зокрема: фінансування бізнесу та формування перспектив розвитку; юридичні аспекти організації власної справи; бухгалтерський облік і оподаткування; організація сталого розвитку; психологія підприємця.

Після курсів передбачені консультації й індивідуальний супровід потенційних підприємниць.

Українська