З Днем Соборності України!

П'ятниця, 22 Січень, 2021 - 22:15

Сьогодні відзначають одне з найбільших державних свят, що символізує єдність українських земель – День Соборності України!

Саме в цей день, 22 січня 1919 року, відбулась важлива історична подія – проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, в тексті якого утверджувалось: «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина і Угорська Україна) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

Головною традицією у День Соборності є створення «живого ланцюга» єднання. Вперше така масова акція відбулася 22 січня 1990 року – в 71 річницю Акта злуки. Тоді понад мільйон людей, узявшись за руки, утворили безперервний ланцюг від Києва до Львова, який став яскравим проявом єдності та прагнення до свободи. З того часу в Україні «живі ланцюги» створювалися неодноразово, символізуючи єдність українського народу.

Цьогорічний День Соборності особливо важливий для кожного з нас. Українці стали роз'єднані не лише чужими кордонами, але й необхідними карантинними обмеженнями...

Однак, ці перешкоди не стануть на шляху єдності.  Усі разом ми зможемо збудувати перший в історії ЛАНЦЮГ СОБОРНОСТІ в онлайн-режимі, що поєднає Київ і Сімферополь. Відтепер для єдності немає обмежень і відстань не має значення!

 ПРИЄДНУЙТЕСЬ: https://unite-ukraine.com.ua/

Створюймо історію української єдності разом!