Заходи центру

Протягом трьох днів (з 9-го по 11 січня) 58 дитячих команд змагалися у восьмому традиційному турнірі "Прикарпатське Різдво-2019". Цьогоріч юні футболісти боролися за перемогу у чотирьох вікових категоріях - 2006, 2007, 2008 та 2009 р. н. Загалом змагання проходили на чотирьох майданчиках Івано-Франківська - "Хет-Трик Арені", Муніципальному ФОЦ, спорткомплексі ІФНТУНГ та спорткомплексі ІФНМУ.

Цьогорічний турнір став одним з наймасовіших в історії проведення змагань. Ще б пак, у чотирьох вікових категоріях змагались 59-ть дитячих команд з усієї України. Для наймолодших гравців звітні змагання стали ледь не першими серйозними у футбольній кар'єрі, тоді як найстарші крізь призму сьогоднішнього турніру готуються до старту весняної частини сезону. Та й загалом турнір дав змогу дітям з різних регіонів України поспілкуватись у теплій дружній атмосфері та визначити найкращих на футзальному майданчику.

У категорії найстарших (футболісти 2006 р. н.) найвправнішими стали юні гравці ДЮФШ "Буковина", які у фіналі завдали поразки господарям турніру франківській "Ніці-05". Замкнули призову трійку вихованці івано-франківського СДЮШОР "Прикарпаття". У категорії 2007 р. н. чемпіонське звання знову вибороли гості. Цього разу ФК "Львів", що у вирішальному і напруженому поєдинку здолав вихованців "Прикарпаття" - 2:1. Бронзові нагороди серед 12-річних здобули футболісти калуського ДЮФК "Ігровець".

Єдиною вікової категорією, де перемогли франківці став турнір 2008 р. н., в якому "золото" здобула франкіська "Ніка-05". Другими стали вихованці ДЮСШ Блохіна-Бєланова з Вінниці, а замкнули чільну трійку юні гравці "Прикарпаття". Чемпіонське звання серед наймолодших (2009 р. н.) також відправився до Львова, завдякі перемозі "Галичини" над вихованцями Академії НФК "Ураган", які задовільнились "сріблом". Третіми фінішували гравці об'єднаної команди "Ніка-Юніор" з Івано-Франківська.

Щороку, ось уже 25 раз, у Фізико-технічному ліцеї проводиться культурно-спортивне свято «Козацькі забави». Метою проведення заходу є ознайомлення підростаючого покоління із спортивними та патріотичними традиціями елітних шкіл Галичини. Ця подія засвідчує, що серед ліцеїстів живе пам'ять про нашу славну історію, традиції та високий рівень фізичної підготовки. Ліцеїсти беруть у ньому участь у вигляді товариств, що носять імена відомих козацьких полководців та керівників ОУН-УПА. Кількість товариств відповідає кількості груп. Кожна із них видумувала креативне представлення емблеми свого товариства.

23 лютого 2019 року, у приміщенні спортивного комплексу ІФНТУНГ, зал №3, відбулись ‘‘Козацькі забави”. Свято розпочалось із внесення та підняття Державного прапору і виконання Державного гімну України. Ліцеїсти склали присягу про чесну та справедливу боротьбу.

Розпочалися змагання з презентації товариства та конкурсу стройової підготовки. Наступним був конкурс стройового маршу та стрілецької пісні. Було приємно спостерігати за ліцеїстами в ошатних та святкових костюмах, які синхронно та чітко марширували разом з виконанням українських стрілецьких, народних, повстанських пісень.

Далі були змагання із військово-прикладних видів спорту: армреслінг, піднімання гирі, естафета, перетягування канату. У перервах між ними відбувався конкурс спортивного танцю. На жаль, всі не можуть бути переможцями, і одні тішились перемогою, а інші ледве стримувались від розчарування. Та найважливішою була перемога у боротьбі із захворюваннями, що змусили школи Івано-Франківська піти на карантин. В цій боротьбі ліцеїсти вистояли і змогли провести свято спорту, мистецтва та патріотичного виховання «Козацькі забави»!

 

 

02 березня 2019 року на базі ІФНТУНГ відбувся відкритий Чемпіонат міста Івано-Франківська з панкратіону.

Панкратіон – це відроджений давній олімпійський вид єдиноборств. Бойове мистецтво, яке було представлене в програмі Олімпійських ігор в 648 році до нашої ери. Панкратіон поєднав у собі елементи боротьби і кулачного бою. В другій половині минулого сторіччя панкратіон розпочав нове життя. На сьогодні цей вид боротьби безпечніший за свого давнього олімпійського попередника. Поєдинки проводяться з обмеженням часу і використовуються надійні захисні пристосування для зниження рівню травматизму. Ця система орієнтована здебільшого на техніку вільного бою і близька до рукопашного.

Панкратіон – неолімпійський вид спорту. Він визнаний в Україні на офіційному рівні. Не входить до програми Всесвітніх ігор 2017 року, однак представлений на Всесвітніх іграх з єдиноборств. Федерація панкратіону України займається його популяризацією в нашій державі. Про секції та тренування з цього бойового мистецтва дізнавайтеся з нашої спортивної мапи.

 

19 травня на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбувся обласний фінал всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя».

Ініціатором і засновником  всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя»  є Національний олімпійський комітет України.

         Захід спрямований на реалізацію одного із важливих напрямків діяльності Міжнародного олімпійського комітету- надихнути молодих людей всього світу долучитись до спорту, сприйняти його філософію  та жити за олімпійськими цінностями.

Цьогоріч у фіналі взяли участь 169 дітей, які представляли 13 навчальних закладів області, зокрема: Богородчанська ЗОШ І-ІІІступенів №2, Яремчанська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Колінцівський навчально-виховний комплекс, Івано-Франківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням німецької мови, Яблунівський ліцей, Коломийська гімназія імені Михайла Грушевського, Струпківська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Калуська СШ І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням англійської мови, Долинська СШ І-ІІІ ступенів №6, Верхньоясенівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Верхнянська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Тисівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Луківський навчально-виховний комплекс.

11 - 14 квітня на спортивній базі ІФНТУНГ проходив ХІХ Міжнародний турнір з настільного тенісу «Кубок Карпат 2019». Участь в змаганнях приймають спортсмени з Білорусі, Молдови, Словаччини, Ізраїлю.

Загалом прийняли участь спортсмени 19-ти вікових категорій.

 

 

 

 20 вересня 2019 року Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу святкував свій день народження. До традиційних заходів святкування долучився новостворений підрозділ вузу "Центр молодіжного спорту" ІФНТУНГ. В рамках святкування було проведено товаристські зустрічі з футзалу.

 

 

На базі спортивного комплексу ІФНТУНГ розпочалась спартакіада студентів. Першим видом цьогорічної спартакіади був фут зал в якому прийняло участь п’ять інститутів. У важкій та безкомпромісній боротьбі місця розподілились в наступному порядку: V місце посіла команда Інституту нафтогазової інженерії, IV місце здобула команда Інституту гуманітарної підготовки та державного управління. Щільну трійку закрила команда Інституту інформаційних технологій. Почесне друге місце зайняла команда інституту інженерної механіки. Переможцем змагань з фут залу стала команда Інституту архітектури, будівництва та енергетики. Вітаємо команди та бажаємо наступних перемог. Переможці були нагороджені кубками від студентського  самоврядування.

 

 

 

 

 

 

Прикарпатське Різдво-2020

В Івано-Франківську завершився масштабний футбольний турнір «Прикарпатське Різдво – 2020».

У другий день Різдвяних свят проводився ІХ традиційний футбольний турнір серед дітей "Прикарпатське Різдво-2020". Одним із місць проведення турніру був спортивний комплекс ІФНТУНГ.

Загалом в турнірі приймали участь 38 команд у чотирьох вікових категоріях - 2007 р. н. (8 команд), 2008 р. н. (10 команд), 2009 р. н. (10 команд) та 2010 р. н. (10 команд).

У трьох з чотирьох вікових категорій турніру перемогли господарі – команди з Івано-Франківська.

Вітаємо переможців та учасників турніру!!!

 

https://www.nung.edu.ua/news/на-оновленому-стадіоні-іфнтунг-відбулись-перші-великі-змагання