Співпраця

Відтепер з RoboDK!

Компанія RoboDK, один із лідерів в розробці засобів програмування промислових роботів, надала ліцензоване програмне забезпечення для навчання студентів ІФНТУНГ.

Це серйозна підтримка нашого університету, яка дозволить підняти навчальний процес на новий рівень, а саме – дозволить освоїти принципи програмування промислових роботів.

Ми чи не щодня бачимо, як роботи виконують важку і точну роботу на розвинутих підприємствах світу, проте з впровадженням роботів в Україні є багато проблем. Одна із них - це відсутність підготовлених фахівців.

Виправити ситуацію спробували в Навчально-науковому центрі професійної підготовки і практики ІФНТУНГ (ННЦ ППП) спільно з Кафедрою комп’ютеризованого машинобудування (КМВ) Інституту інженерної механіки ІФНТУНГ. Ініціатором виступив доцент кафедри КМВ та за сумісництвом директор ННЦППП Анатолій Панчук.

Анатолій Панчук: «Автоматизація виробничих процесів - це пріоритет в роботі наших підрозділів. Проте для повної гармонії не вистачало промислової роботизації. Не вистачало матеріально-технічної бази, практичного досвіду і знань. Ми вирішили змінити ситуацію. В навчально-науковому центрі придбали робота, освоюємо принципи і прийоми роботи з ним. Якісь прості рухи, прості операції ми можемо програмувати вже зараз. Але промисловий робот - це складна техногенна система, в якій переміщення, як правило, відбувається по шести осях, можуть додаватися додаткові пристрої та інструменти. Тому для програмування серйозних переміщень (наприклад , фрезерування скульптур, виконання складних зварювальних швів, тощо) потрібна спеціальна програма. В світі таких програм небагато і практично всі вони платні

Саме таку програму нам надала компанія RoboDK (Монреаль, Канада), і ми за це їй дуже вдячні, особливо менеджеру Flore Cachera. Це дозволить нам впровадити надзвичайно цікавий курс з промислової роботизації для наших студентів. В першу чергу, для студентів спеціальності КМВ!».

RoboDK підтримує понад 50 різних виробників роботів, серед яких Kuka, Fanuk, ABB,  YASKAWA. RoboDK використовується компаніями будь-якого розміру від стартапів до найбільших світових корпорацій.  Наприклад, команда дослідницького центру Langley NASA використовує декілька роботів і RoboDK для автоматизації багатороботного огляду фюзеляжів літаків для підвищення безпеки. https://youtu.be/rSf2_1NMg0Y 
 Більше цікавих відео на офіційному сайті RoboDK https://robodk.com/  в розділі Company- Success Stories