Новини кафедри

08.10.2019
Лабораторне заняття з Основ робототехніки
    

https://youtu.be/MDecf08OlX4

01.10.2019

Посвята в механіки

День машинобудівника щорічно відзначається в Україні в четверту неділю вересня.

У машинобудівній галузі України — понад 2800 промислових підприємств та 230 організацій.

Машинобудування України займає одну з ключових позицій в економічному секторі країни, воно має свою власну структуру і поділяється на масу окремих галузей. Сюди входять: металообробка, важке машинобудування, суднобудування, тракторобудування, автомобілебудування, верстатобудування, приладобудування, авіабудування, а також залізнична галузь, електротехнічна, сільськогосподарська, ракетобудування та підприємства оборонного комплексу. Звичайно, наше машинобудування не може поки похвалитися Теслою або Ягуарами, зате найбільший та найпотужніший літак у світі АН-225 «Мрія», сучасні тролейбуси, комфортабельні ЛАЗи, швидкісні електропоїзди «Тарпан», ракетний комплекс «Зеніт» — це  справа золотих рук працівників машинобудівної галузі.

За вже сформованою традицією в День машинобудівника на кафедрі комп’ютеризованого машинобудування проводиться посвята в механіки студентів першого курсу.  Ведучими свята виступили студенти-старшокурсники Мельник Петро та Голубовський  Олег. Перед  студентами з привітаннями виступили завідуючий кафедри КМВ Панчук В.Г,  доцент кафедри Панчук В.Г.

Студенти  магістратури 2-го року навчання, призери олімпіади з технології машинобудування 2018 та 2019 років Володимир Дмитрусь та Довбуш Іван  розповіли про досягнення наших студентів на всеукраїнських олімпідах та представили свої напрацювання протягом навчання. Студент магістратури першого року навчання Лейбюк Тарас, який зайняв призове місце з доповіддю на студентській науковій конференції, представив відео своїх напрацювань, виконаних в програмі Solidworks.  Також перед першокурсниками виступили гості: випускники  кафедри Черкес Максим, представник підприємства Інтелком та представник фірми Леоні, випускник кафедри Костинюк Тарас, які розповіли про важливість спеціальності та перспективи подальшого працевлаштування.

У День машинобудівника бажаємо всім працівникам галузі розвитку та інвестицій, успіхів у роботі і хороших зарплат!

  

  

  

  

5.07.2019

5 липня 2019 року  відбулося урочисте вручення дипломів бакалаврів кафедри комп'ютеризованого машинобудування.
 Вітаємо наших випускників з успішним завершенням навчання!

Бажаємо подальшого професійного зростання, успішного вступу та продовження навчання на магістратурі!

  

  

  

 

17.05.2019

Поздоровляємо 

призерів 2 етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з технології машинобудування,

яка відбулася 14-17 травня 2019 р. на базі кафедри "Технологія машинобудування ім. А.О.Маталіна"

Одеського національного політехнічного університету 

Довбуша Івана (гр. ПМКк-18-1)

за зайняте 2 місце в особистому заліку

Дмитруся Володимира (гр. ПМКк-18-1)

за зайняте 1 місце у конкурсі "3D моделювання та СПРУТ-ТП"

 

 

25.09.2018

Вже стає традицією посвята першокурсників кафедри комп’ютеризованого машинобудування  в члени співтовариства механіків-машинобудівників.

25 вересня 2018 року студентів 1-го курсу спеціальності «Прикладна механіка» привітали з Днем  машинобудівника студенти старших курсів та викладачі.

Ведучими заходу були  магістри 1-го року навчання  Петро Мельник та Василь Вітенко. У вітальних виступах наголошувалося на перспективах працевлаштування спеціалістів, що користуються великим попитом на підприємствах різних галузей.

До привітань приєдналися переможці олімпіади з технології машинобудування в 2018 році Дмитрусь Володимир та Бухало Андрій.  Першокурсникам представили презентацію про можливості програми Solid Works  у створенні 3D-моделей для подальшого друку на 3D принтері, та продемонстрували виготовлені деталі.

До привітань долучився доцент кафедри КМВ Копей Володимир Богданович, який продемонстрував цікаві роботи студентів, виконані під час курсового проектування та виконання магістерських робіт з використанням комп’ютерних систем автоматизованого проектування.

Наприкінці виступив завідувач кафедри Панчук Віталій Георгійович та урочисто провів посвяту студентів-першокурсників у машинобудівники.


26.09.2016

 

26 жовтня 2016 р. кафедра комп’ютеризованого  машинобудівного виробництва інституту інженерної механіки в тісному, практично родинному колі провела зі студентами першого курсу спеціальності «Прикладна механіка» святкування дня механіка.

В рамках святкування першокурсників, що обрали спеціальність механіка, вітали студенти  старших курсів і аспіранти, демонстрували свої роботи, виконані з використанням сучасних комп’ютерних систем автоматизованого проектування та інженерних досліджень.

До привітань долучився завідувач кафедри Панчук Віталій Георгійович та відмітив важливість професії механіка, звернув увагу першокурсників на необхідність вивчення поряд із класичною механікою новітніх технологій.

На завершення студенти першого курсу були урочисто прийняті у члени співтовариства механіків-машинобудівників.

Урочистості продовжувались на науково-практичному семінарі «Майбутнє поряд – роботи FANUK», куди були запрошені студенти та викладачі кафедри.