06. Міжнародна мобільність студентів

Зміст

  1. Положення щодо академічної мобільності
  2. Мобільність для студентів в рамках проектів Erasmus+
  3. IAESTE
  4. AIESEC
  5. Студентське відділення міжнародної організації SPE
  6. Корисні презентації по мобільності

Положення щодо академічної мобільності

Мобільність для студентів в рамках проектів Erasmus+

Кредитна мобільність для студентів. Інформація для студентів з України, як однієї з країн-партнерів програми Еразмус+, які навчаються на програмах: бакалавра (включаючи короткий цикл), спеціаліста, магістра, аспіранта, докторанта, і бажають отримати стипендію для короткотермінового навчання, стажування, дослідження чи практики в іншій країні, які навчаються у вищих навчальних закладах, що на основі Міжінституційної угоди з вищими навчальними закладами країн-членів програми отримали гранти на таку мобільність.

Звертаємо, увагу, що  Еразмус+: Навчальна мобільність – Кредитна мобільність для студентів ІФНТУНГ надається для студентів ІФНТУНГ з 2015 р.  більш детально про дану програму в ІФНТУНГ на сторінці: /department/erasmuska1

Детальніше про мобільність за програмою Еразмус+  (Національний Еразмус+ офіс в Україні)


IAESTE

Міжнародна асоціація по обміну студентами між технічними вузами, метою  якої є підвищення якості підготовки студентів та сприяння організації їх практичного навчання на виробництвах, у провідних фірмах та університетах.  Організація працює під егідою ЮНЕСКО. На сьогодні до складу IAESTE входять 87 країн світу. З час своєї діяльності IAESTE забезпечила місцями стажування понад 500 тисяч студентів.


AIESEC

Глобальна, неполітична, нерелігійна, неприбуткова організація, керована студентами та нещодавніми випускниками ВНЗ. Її учасники зацікавлені у вирішенні глобальних проблем, лідерстві та менеджменті. AIESEC не дискримінує людей за будь-якими ознаками.


Студентське відділення міжнародної організації SPE

Спілка інженерів-нафтовиків (англ. Society of Petroleum Engineers, SPE) - міжнародне об’єднання вчених, інженерів, менеджерів, спеціалістів і студентів, кожен з яких має безпосереднє відношення до нафтогазової галузі.


Інші програми для студентів:

Інформація щодо конкурсів для отримання грантів на навчання/проходження практики студентів закордоном на поточний рік 


Корисні презентації по мобільності:

1. Джерело: Національний Еразмус+ офіс в Україні

 

Українська